به نقل از صدا نیوز ، ۲۵ وزیر امورخارجه در نامه ای به کنگره در پیرامون برجام مطالبی را بیان کردند. در بخشی از این نامه که به امضای افرادی همچون «مادلین آلبرایت»، «یوشکا فیشر» و «اوبر ودرین» به ترتیب وزیران امور خارجه سابق آمریکا، آلمان و فرانسه و نیز همتایان آنها در کشورهایی مانند […]
به نقل از صدا نیوز ، ۲۵ وزیر امورخارجه در نامه ای به کنگره در پیرامون برجام مطالبی را بیان کردند. در بخشی از این نامه که به امضای افرادی همچون «مادلین آلبرایت»، «یوشکا فیشر» و «اوبر ودرین» به ترتیب وزیران امور خارجه سابق آمریکا، آلمان و فرانسه و نیز همتایان آنها در کشورهایی مانند پرتغال، بلژیک و استرالیا رسیده، آمده است: خروج یکجانبه از برجام، پیامدهای ناگوار بسیاری برای امنیت و جایگاه آمریکا خواهد داشت.
نامه میافزاید: از روی تجربه میگوییم که جهان روی واشنگتن حساب میکند که به تعهدات خود پایبند بماند. اگر آمریکا اعتبار خود را از دست دهد، پیامدهای آن برای امنیت این کشور و همپیمانان آن، فاجعهبار خواهد بود.
در این نامه خطاب به قانونگذاران آمریکایی نوشته شده است: «ما گروهی متشکل از ۲۵ وزیر خارجه هستیم که اخیراً برای رایزنی درباره روابط دو سوی آتلانتیک و سایر موضوعات امنیتی کلیدی دیدار کردهایم.»
در ادامه این نامه آمده است: «ما به دقت مباحثات در آمریکا بر سر توافق هستهای ایران را دنبال کردهایم و اکنون میدانیم که حفظ پایبندی آمریکا به ‘برنامه جامع اقدام مشترک’ (برجام) بر عهده کنگره است.»
دیپلماتهای اسبق نوشتهاند: «از شما میخواهیم که این توافق را حفظ کرده و از انجام هر اقدام یکجانبهای که به دنبال گسترش، تغییر یا مذاکره مجدد درباره مفاد برجام است، خودداری کنید.»
نگارندگان نامه با یادآوری اینکه تمامی طرفهای برجام غیر از دولت ترامپ، و همچنین آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبندی ایران به برجام را تأیید کردهاند درباره تبعات خروج یکجانبه از آن هشدار دادهاند.
در بخشی از نامه آمده است: «خروج یکجانبه از برجام، تبعات منفی گستردهای برای امنیت ایالات متحده و جایگاه این کشور در دنیا دارد.»
«لامبرتو دینی»، وزیر خارجه اسبق ایتالیا، «عمرو موسی» از مصر، «مالکوم ریفکایند» از انگلیس از دیگر دیپلماتهایی هستند که این نامه را امضا کردهاند.
موعد ارسال این نامه با اظهارات «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد همزمان شد که در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت، برخورد با ایران را از جامعه جهانی خواستار شد. آلبرایت روز چهارشنبه در یک مصاحبه تلفنی با نیویورک تایمز در خصوص اظهارات هیلی گفت: نگرانی او را درک میکنم؛ چنانچه ایران سلاح هستهای در اختیار داشت، همهچیز حتی جدیتر میشد.
اظهارات این مقام سابق آمریکایی در شرایطی است که تهران بنابر فتوای رهبر معظم انقلاب، هیچ گاه به دنبال توسعه تسلیحات هستهای نبوده است.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته از تایید پایبندی ایران به برجام سرباز زده و تصمیمگیری برای ماندن یا خروج از این توافق را به کنگره این کشور ارجاع داده بود؛ تصمیمی که با واکنشهای منفی بسیاری در داخل و خارج از آمریکا همراه شد.
رهبر معظم انقلاب در همین رابطه روز چهارشنبه در جمع نخبگان جوان و استعدادهای برتر علمی هشدار دادند که اگر آمریکا برجام را پاره کند، ایران آن را «ریز ریز» خواهد کرد.