با گذشت یک و نیم ماه از نامه ۱۴ تشکل صنعتی به رئیس جمهور برای جلوگیری از ارزانفروشی مواد اولیه صادراتی، هنوز پاسخی دریافت نشده و نشستی در این باره برگزار نشده است. طوسی با بیان اینکه مشکلات صنایع در حال تشدید است، گفت: صنایع داخلی زمینگیر شدهاند و با مشکلات زیادی از جمله رکود و […]
با گذشت یک و نیم ماه از نامه ۱۴ تشکل صنعتی به رئیس جمهور برای جلوگیری از ارزانفروشی مواد اولیه صادراتی، هنوز پاسخی دریافت نشده و نشستی در این باره برگزار نشده است.
طوسی با بیان اینکه مشکلات صنایع در حال تشدید است، گفت: صنایع داخلی زمینگیر شدهاند و با مشکلات زیادی از جمله رکود و بدهی بانکی روبهرو هستند که برای حل این مشکلات، نامهای به رئیسجمهور نوشتیم.
وی تصریح کرد: در این مورد فقط یک جلسه در اتاق بازرگانی تشکیل شد که در آن جلسه، یکی از مدیران وزارتخانه نیز حضور داشت که با حالت توهینآمیزی با صنعتگران صحبت میکرد و این مسئله باعث اعتراض حاضران در جلسه شد.
طوسی توضیح داد: در جلسه گفتیم که این تشکلهای صنعتی وابسته به رانت یا اهل قاچاق نیستند، بلکه برای حل مشکلشان به رئیسجمهور نامه نوشتهاند.
وی ادامه داد: در نهایت قرار شد مزیتهایی که برای صنایع بزرگ وجود دارد، به صنایع کوچک نیز اختصاص یابد، به طوری که از مزیتهایی مانند معافیتهای صادراتی و همچنین انرژی ارزان قیمت برخوردار شویم.
رئیس انجمن صنایع پروفیل با بیان اینکه صنایع بزرگ در فروش تولیدات خود به شرکتهای خارجی مالیات ۹ درصدی ارزش افزوده را پرداخت نمیکنند، گفت: چرا صنایع کوچک برای خرید پروفیل پیویسی باید مالیات ۹ درصدی پرداخت کنند، ولی این مسئله در صادرات صنایع بزرگ لحاظ نمیشود؟
وی تصریح کرد: همچنین صنایع بزرگ از خوراک ارزان قیمت برخوردار هستند به طوری که گاز، میعانات گازی و سنگ آهن را با قیمت پایین میخرند، ولی محصول خود را با قیمت بالا به صنایع وابسته عرضه میکنند که این مسئله نیز مورد اعتراض صنعتگران است.
طوسی ادامه داد: با وجود این نتیجهگیری در جلسه اتاق بازرگانی، تاکنون نتیجهای حاصل نشده و اتفاقی در این مورد نیفتاده است.
وی تأکید کرد: تولیدکنندگان همچنان منتظر گرفتن پاسخ از سوی رئیسجمهور در این مورد هستند.
محمد افشارنژاد، رئیس انجمن سیم و کابل نیز با بیان اینکه پاسخی از سوی رئیس جمهور به نامه تشکلهای صنعتی داده نشده است، گفت: وزارت صنعت نیز جلسهای در این مورد برگزار نکرده است.