حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران ۱۰۰ میلیارد دلار شد

رییس کل گمرک در پایان در تشریح رشد ترانزیت گقت

توسعه صادرات
پتروشیمی

کالا‌های عبوری خارجی از مسیر کشورمان در سال ۱۴۰۰ با رشد ۶۸ درصدی، به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که پس از هفت سال مجددا کشور توانست به این میزان ترانزیت کالا بازگردد.

محمدصادق زحمتکش| به گزارش نباء خبر،با تحریم های شدید اقتصادی بر علیه کشورمان توسط ایالت متحده در دوره ی ترامپ و استمرار آن در دوره ی بایدن،صادرات نفت ایران به شدت کاهش یافت و کشور های خریدار نفت ایران قادر به خریداری نفت ایران نبودند.

از این رو کشور و دولت دوازدهم تمرکز خود را روی صادرات غیر نفتی قرار داد تا از این طریق هر چند به صورت محدود خلأ محدودیت صادرات نفت کاهش یابد.

اما در دولت سیزدهم نهال اقتصاد غیر نفتی تنومند تر شده و رکورد 100 میلیارد دلاری را از آن خود کرد.

در همین راستا معاون وزیر اقتصاد گفت: تجارت خارجی غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۰ با تبادل ۱۶۲ میلیون تن کالا با کشور‌های جهان، رکورد ۱۰۰ میلیارد دلاری را به ثبت رساند که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۸ درصد رشد داشته است.
علیرضا مقدسی، معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک در مورد صادرات ایران در سال ۱۴۰۰ اظهار داشت: ۱۲۲ میلیون تن کالای ایرانی به ارزش ۴۸ میلیارد دلار، در سال ۱۴۰۰ به اقصی نقاط جهان صادر شد که این میزان ۱۴ میلیارد دلار بیشتر از سال قبل بود و رشد ۴۱ درصدی داشته است.

وی افزود: در سالی که گذشت بیش از ۴۰ میلیون تن کالا، به ارزش ۵۲ میلیارد دلار نیز وارد کشور شد که عمدتا کالای اساسی، مواد خام و ماشین آلات تولید بودند، میزان کالا‌های وارداتی در سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۹۹ رشد ۲۱ درصدی در وزن و ۳۶ درصدی در ارزش را به همراه داشت که نشان از اهتمام دولت سیزدهم در تامین کالا‌های اساسی مردم دارد.

معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد: رکورد صادرات کشور در سال ۱۴۰۰ در حالی به دست آمد که سخت‌ترین تحریم‌های ظالمانه، توسط نظام سلطه علیه ملت ایران در این سال وضع و اجرا شد، اما به لطف خدا و به همت جهادگران و فعالان اقتصادی، تولید کنندگان و همکاری دستگاه‌های مرتبط با تجارت خارجی رکوردی تاریخی درسال ۱۴۰۰ به ثبت رسید که در دهه‌های اخیر بی سابقه بوده که نشان از شکست سیاست تحریم‌های حداکثری علیه ملت شریف و عزیز ایران دارد.

رییس کل گمرک در باره پنج شریک اول فروش کالا به ایران در سال ۱۴۰۰ گفت: کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، آلمان و فدراسیون روسیه ۵ کشور عمده طرف معامله واردات کالا به کشور در سال ۱۴۰۰ بودند.

مقدسی در مورد مقاصد اصلی صادراتی کالا‌های ایرانی افزود: کشور‌های چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و افغانستان ۵ کشور عمده مقصد کالا‌های صادراتی کشورمان در سال ۱۴۰۰ بودند.

رییس کل گمرک در پایان در تشریح رشد ترانزیت گقت: کالا‌های عبوری خارجی از مسیر کشورمان در سال ۱۴۰۰ با رشد ۶۸ درصدی، به ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید که پس از هفت سال مجددا کشور توانست به این میزان ترانزیت کالا بازگردد.

 


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید