به نقل ازصدانیوز،عربستان سعودی ایران را متهم کرده است که به مبارزان حوثی شیعه در یمن دستور داده به فرودگاه عربستان حمله موشکی کنند. رسانههای آمریکای از نشست فوق العاده اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ساعت ۴ عصر به وقت شرق آمریکا خبر میدهند.شبکه خبری سی ان ان به نقل از معاون نماینده […]
به نقل ازصدانیوز،عربستان سعودی ایران را متهم کرده است که به مبارزان حوثی شیعه در یمن دستور داده به فرودگاه عربستان حمله موشکی کنند.
رسانههای آمریکای از نشست فوق العاده اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در ساعت ۴ عصر به وقت شرق آمریکا خبر میدهند.شبکه خبری سی ان ان به نقل از معاون نماینده دایم آمریکا در سازمان ملل متحد ضمن تایید این خبر نوشته از نظر آمریکا این واقعه “غیرقابل قبول” است.آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم ساعتی پیش در واکنش به خبر حمله به این دو نفتکش گفته بود: جهان تاب یک درگیری عمده دیگر در خاورمیانه را ندارد.
این حمله ۲۶ نفر زخمی بر جای گذاشت.
در همین حال، به گزارش خبرگزاری فرانسه، حملات به فرودگاه «ابها» با محکومیت کشورهای هم پیمان عربستان و برخی کشورهای غربی مواجه شده است. این مقام عربستان همچنان در ادعایی مضحک گفته: «جمهوری اسلامی تنها کشور منطقه است که بدون هیچ پروایی با موشکها و پهبادها یا به طور مستقیم غیرنظامیان را هدف قرار میدهد.»
وزارت خارجه عربستان نیز با انتشار اعلامیهای گفته است نیروهای ائتلاف عربی «تدابیر سریع و مناسب در مقابل حوثیهای تروریست مورد حمایت ایران» اتخاذ خواهند کرد.عربستان مدعی شده موشکی که فرودگاه را هدف قرار داده «توسط ایران به حوثیها تحویل داده شده و کارشناسان ایرانی هنگام پرتاب موشک در محل حاضر بودهاند».
اما در پی انفجار دو نفتکش در دریای عمان، قیمت نفت شاخص برنت در روز پنجشنبه ۲۳ خرداد حدود چهار درصد افزایش یافت و به بالای ۶۲ دلار رسید.قیمت نفت شاخص آمریکا، وست تگزاس اینترمدیت، نیز با بیش از سه درصد افزایش به نزدیک ۵۳ دلار صعود کرد.اوجگیری قیمت نفت در حالی است که روز چهارشنبه به خاطر افزایش ذخایر استراتژیک نفت آمریکا و شدت گرفتن جنگ تجاری آمریکا و چین، قیمت نفت چهار درصد افت پیدا کرده بود.
در همین زمینه خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از کرایگ اِرلام از کارشناسان شرکت مالی «اواندا» مینویسد واکنش آنی بازارها و افزایش قیمت نفت بیشتر بهخاطر افزایش تنشها و همچنین حملات احتمالی بیشتر به نفتکشها بوده است.جوشا فرِی، سخنگوی ناوگان پنجم دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است، گفته که ناوگان آمریکا در حال کمک به دو نفتکشی است که مورد حمله قرار گرفتند. وی توضیحی درباره چگونگی این حمله نداد و از هیچ مظنونی نام نبرد.
کشتی «آلتر فرانت» متعلق به نروژ که حامل ۷۵ هزار تن نفتا (نوعی محصول نفتی) از قطر به مقصد تایوان بود و کشتی «کوکوکا کاریجس» ژاپن نیز با بار متانول (نوعی محصول پتروشیمی) عربستان، در دریای عمان هدف اتفاقی مشکوک به حمله قرار گرفتند. این حملات همزمان با سفر نخستوزیر ژاپن به تهران انجام شد که هدفش کاهش تنشها میان ایران و آمریکا و همچنین کشورهای عربی منطقه بود.