برنامه دموکرات‌ها در انتخابات یک گام مثبت در شناخت ایران است

به گفته علی ربیعی سخنگوی دولت

ربیعی

ما آمریکا را به عنوان کشوری صرف‌نظر از احزابی که دولت تشکیل می‌دهند، می‌بینیم؛ کشوری که مسئولیت‌های بین‌المللی دارد و باید به تعهداتش پایبند باشد و مانند یک کشور عادی و عضوی از جامعه بین‌المللی رفتار کند.

به گزارش صدانیوز، نشست خبری دیروز علی ربیعی برخلاف روال معمول به صورت مکتوب برگزار شد. او که به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری است، نشست خبری این هفته سخنگوی دولت را تعطیل نکرد و با دریافت مکتوب سؤالات به بخشی از سؤالات پاسخ گفت.

علی ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی وی از برنامه حزب دموکرات آمریکا برای انتخابات پیش‌رو ریاست‌جمهوری این کشور اظهار کرد: متأسفانه دولت آمریکا مدت‌هاست شنوایی و بینایی خود را از دست داده و نه قادر به شنیدن نظر کارشناسان آمریکایی است و نه می‌تواند واقعیت‌های ایران را ببیند. وی افزود: با هر معیاری، سیاست فشار حداکثری شکست ‌خورده و وزیر امور خارجه آمریکا همچنان در حال ارائه اطلاعات غلط به رئیس‌جمهور آمریکاست. پمپئو مصمم است که رئیسش را فریب دهد و این همان کاری بود که جان بولتون به مدت یک سال انجام می‌داد. ما هیچ عجله‌ای برای اعتراف آمریکا به شکست نداریم. آنها می‌توانند تا هر زمان که مایل باشند، به مسیر اشتباه ادامه بدهند، آمریکا را منزوی کنند و هزینه آن را در معادلات جهانی بپردازند. سخنگوی دولت با اشاره به برنامه حزب دموکرات در انتخابات اظهار کرد: اعتقاد داریم که یک گام کوچک ولی مثبت در شناخت واقعیت‌های ایران است، اما هنوز جاه‌طلبانه است. در مجموع، ما اهمیتی به جملاتی که روی کاغذ نقش می‌بندد، نمی‌دهیم و منتظر گام‌های عملی هستیم که هدف از آن تصحیح و جبران اشتباهات گذشته است. ربیعی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران اشتیاقی برای توجه به سیاست‌های حزبی و داخلی در آمریکا ندارد. ما آمریکا را به عنوان کشوری صرف‌نظر از احزابی که دولت تشکیل می‌دهند، می‌بینیم؛ کشوری که مسئولیت‌های بین‌المللی دارد و باید به تعهداتش پایبند باشد و مانند یک کشور عادی و عضوی از جامعه بین‌المللی رفتار کند. وی در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری هپکو به تأمین اجتماعی تأکید کرد: موضوع واگذاری شرکت هپکو به تأمین اجتماعی با چند هدف صورت گرفته است. دولت مکلف است در اجرای بند «و» تبصره «۲» قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور و همچنین ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه «نسبت به تأدیه بدهی‌های حسابرسی‌شده خود به سازمان تأمین اجتماعی از محل واگذاری سهام قابل واگذاری دولت در قالب قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن اقدام نماید». سخنگوی دولت افزود: مجموعه واگذاری سهام‌ها به نحوی انجام شد که سازمان تأمین اجتماعی وارد بنگاه‌داری جدید نشده و بیشتر به امر سهامداری بپردازد. خوشبختانه با این اقدام زمینه همسان‌سازی مستمری حقوق بازنشستگان نیز ایجاد شد. ربیعی اظهار کرد: در میان این واگذاری‌ها مجموعا ۵۵ درصد از سهام شرکت هپکو، جمعا به ارزش تقریبی ۳۲۰ هزار میلیارد ریال به سازمان تأمین اجتماعی واگذار شد. وی با بیان اینکه واگذاری علاوه بر اینکه بر اساس ماده قانونی ذکرشده صورت گرفته از جنبه دیگری نشانگر نگاه حامیانه دولت به کارگران عزیز هپکو بوده است، تصریح کرد: در جلسات متعددی که خود من با تشکل‌های مختلف هپکو و تعدادی از کارگران در سال‌های قبل داشتم، نگرانی از تعطیل‌شدن کارخانه در میان آنها وجود داشت و به نحوی خواستار یک مدیریت باثبات که بتواند مدتی با نگاه سازنده برای سرپا نگه‌داشتن هپکو برنامه‌ریزی کند، بودم. این وعده از آن روز به کارگران داده شد. ربیعی یادآور شد: مدتی هم کارخانه در اختیار هیئت سه‌نفره قرار گرفت. بنابراین جهت‌گیری دولت، احترام به دلشوره کارگران و امکان سرمایه‌گذاری برای بازسازی، سرپانگه‌داشتن و به‌روزکردن این کارخانه است تا امکان تصمیم‌گیری اطمینان‌بخش برای مدیریت آن فراهم شود.
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره نامه اخیر روحانی به پوتین و نتیجه‌بخشی مذاکرات
ظریف – پوتین گفت: ایران و روسیه منافع و نگرانی‌های مشترک فراوانی دارند که لازمه رسیدگی به آنها، ارتباط مستمر میان مقامات دو کشور است. وی افزود: این نامه نیز در ادامه هماهنگی‌های طرفین درباره این مسائل و آینده همکاری‌های ایران و روسیه بود. زمانی که ایالات متحده دشمنی بی‌سابقه‌ای را با ملت ایران و روسیه در زمینه‌های گوناگون در پیش گرفته، تبادل ایده میان رؤسای جمهور امری طبیعی و به منظور تسریع در پیشرفت امور است. سخنگوی دولت ادامه داد: گاهی لازم است بخشی از این هماهنگی‌ها در سطح وزرای خارجه صورت بگیرد و گاهی واردشدن رؤسای جمهور ضروری است. سفر آقای ظریف همراه با انتقال پیام رئیس‌جمهور به آقای پوتین، یک تلاش موفق دیپلماتیک در هر دو سطح مزبور بود. سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی درباره بلوکه‌شدن هشت میلیارد دلار از دارایی ایران از سوی کره‌جنوبی و آخرین اقدامات صورت‌گرفته در این زمینه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به وعده‌های داده‌شده از سوی طرف کره‌ای، بنا را بر آن گذاشته که آنها خود را متعهد به پاسخ به انتظارات بجای طرف ایرانی دانسته و عملیاتی‌کردن دسترسی و مکانیسم بهره‌برداری از منابع مالی ایران را تسریع می‌کنند، ولی متأسفانه در عمل چنین اتفاقی روی نداده است. وی افزود: همواره تأکید داشته‌ایم برای دسترسی به منابع مالی کشورمان در بانک‌های کره‌جنوبی، این کشور می‌بایست همه روش‌های قانونی را مورد توجه قرار دهد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید