سیگنال‌های مبهم علی باقری؛ خبری در راه است؟

به نقل از باقری معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران و رئیس تیم مذاکره‌کننده در مذاکرات

«اقناع ملی»، «وفاق ملی» و «هم‌افزایی ملی» حول موضوعات اصلی سیاست خارجی، به ترتیب سه گام لازم برای تضمین «موفقیت سیاست خارجی» و «شتاب‌بخشی به حرکت قطار دیپلماسی» است.

به گزارش نباءخبر،حساب علی باقری کنی پس از مدت ها سکوت به یکباره شب گذشته در سه دقیقه هفت توئیت به زبان فارسی و تکرار همین توئیت ها را به زبان انگلیسی منتشر کرد.

توئیت پی در پی معاون سیاسی وزیر امورخارجه ایران و رئیس تیم مذاکره‌کننده در مذاکرات مربوط به احیای برجام گمانه های زیادی را بوجود آورد برخی از کاربران فعال در توئیتر گمان کردند خبری در راه است.

این حجم توئیت از سوی معاون سیاسی وزیر امورخارجه و رئیس تیم مذاکره‌کننده ایران در مذاکرات مربوط به احیای برجام گمانه های زیادی را بوجود آورد برخی از کاربران فعال در توئیتر گمان کردند خبری در راه است.

برخی به تفسیر توئیت ها روی آوردند اما این توئیت ها به حدی با هم و اوضاع فعلی نامرتبط بود که هر اظهار نظری به سردرگمی بیشتر منجر می شد.

اولین توئیت حساب علی باقری این گونه شروع شد: ایرانی که توانست «کارزار فشار حداکثری» آمریکا را به شکست بکشاند، اجازه نخواهد داد صهیونیست‌ها با «بازی شانتاژ حداکثری» ایران‌هراسی و ایران‌ستیزی را مشروعیت بخشد.

این توئیت را برخی کاربران تفسیر کردند که علامتی برای مذاکره است اما بلافاصله در توئیت دوم باقری نوشت: ‌ما هرگز از گنجینه سیاست خارجی برای موفقیت دیپلماسی هزینه نخواهیم کرد، بلکه خود را فدای تحقق اهداف سیاست خارجی می‌کنیم.

پس از این توئیت باز نگاه ها برگشت و گفتند ایران پای خروج نام سپاه از فهرست ادعایی آمریکا ایستاده است بنابراین کار توافق پیچیده شد.

در ادامه نیز 5 توئیت دیگر به فاصله بسیار کمی از سوی حساب باقری کنی زده شد.

‌توئیت سوم:گوش شنوای ما سربازان میدان دیپلماسی پذیرای همه «نقدهای سازنده» و سینه فراخ ما پذیرای همه «نقدهای گزنده» است.

‌توئیت چهارم:«هوشمندی راهبردی»، «جسارت تصمیم‌گیری» و «قدرت اقدام» جمهوری اسلامی ایران در عرصه سیاست خارجی الگوی موفق دیپلماسی ایرانی را به نمایش گذاشت.

‌توئیت پنجم:«تنوع در تعاملات و طرف‌های تجاری»، «پایداری روابط اقتصادی» و «ابزارسازی از مناسبات اقتصادی»، عناصر اصلی دیپلماسی اقتصادی دستگاه سیاست خارجی است.

‌توئیت ششم:«اقناع ملی»، «وفاق ملی» و «هم‌افزایی ملی» حول موضوعات اصلی سیاست خارجی، به ترتیب سه گام لازم برای تضمین «موفقیت سیاست خارجی» و «شتاب‌بخشی به حرکت قطار دیپلماسی» است.

‌توئیت هفتم:خسارت «شعورزدایی از سیاست خارجی» کمتر از آسیب «شعارزدگی در سیاست خارجی» نیست.

اکوایران در این باره نوشت: این توئیت ها به قدری مباحث را داغ کرد که دیاکو حسینی از مدیران سابق مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و کارشناس مسائل سیاست خارجی واکنش نشان داد.

او در واکنش به این توئیت ها در حساب خود در این شبکه اجتماعی نوشت: امیدوارم حساب توئیتری آقای باقری کنی هک شده باشد. طوفان توئیت های مبهم،بی مناسبت، بعضا بدیهی،پیش افتاده و شعر گونه دور از شان معاون سیاسی وزارت خارجه و مذاکره کننده ایران است.

اما هیچ هکی در کار نبود باقری سخنرانی خود در اجلاسیه کانون دانشگاهیان ایران اسلامی که در دانشگاه تهران برگزار شده بود را توئیت کرد با این حال به دلیل حساسیت مذاکرات از این توئیت برداشت های مختلفی انجام شد.

سخنان دیشب معاون وزیر خارجه از دید بسیاری از تحلیل گران کمکی به شفاف شدن جریان مذاکرات از طرف ایران نکرد.

عباس عبدی فعال سیاسی و تحلیلگر مطبوعاتی اعتقاد دارد: وقتی طرف مقابل به رسانه های خود جزئیات مذاکره را می دهد مردم ایران نیز حق دارند چنین اطلاعاتی را داشته باشند اما طرف ایرانی روزه سکوت گرفته است. او این سکوت را نشانه خوبی برای مذاکرات نمی داند و تاکید دارد: وقتی اطلاعاتی داده نمی شود یعنی مذاکره کنندگان تمایلی به توافق ندارند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید