پالس های معنادار یک افشاگری بزرگ علیه ارتش اسرائیل

به تحلیل کارشناسان سیاسی

طیف های قابل توجهی در اراضی اشغالی، به ویژه به صورت پنهان، به دنبال متوقف کردن جنگ غزه و مدیریت بحران های جاری علیه اسرائیل هستند. تردیدی نیست که جریان های جبهه مقابلِ اسرائیل، هنوز تمامی برگ های برنده خود علیه تل آویو را رو نکرده اند و درست به همین دلیل، کلیت اسرائیل از منظر نگاه راهبردی، با عدم قطعیت های جدی رو به رو است. در این چهارچوب، هیچ بعید نیست که افشاگری اخیر روزنامه هارتص اسرائیل، به مثابه بخشی از تلاش ها جهت متوقف کردن جنگ غزه عملیاتی شده باشد.

به گزارش نبأخبر،«روزنامه “هارتص” اسرائیل به تازگی در گزارشی به این نکته اشاره کرده که بالگردهای ارتش اسرائیل در روز اجرای عملیات “طوفان الاقصی” توسط جنبش حماس، اقدام به تیراندازی به سوی حاضران شرکت کننده در یک جشنواره موسیقی موسوم به “سوپرنووا” در منطقه مجاور با نوار غزه و کشتار شهروندان اسرائیلی کرده اند. موضوعی که زلزله ای قابل توجه را در اراضی اشغالی ایحاد کرده است.»
همزمان با تداوم جنگ و درگیری میان ارتش اسرائیل و گروه های مقاومت فلسطینی در نوار غزه، انتشار یک گزارش قابل تامل در روزنامه اسرائیلی “هارتص”، توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. در این راستا، روزنامه هارتص در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که یک بالگرد ارتش اسرائیل که از پایگاه “رامات داوید” حرکت کرده، در روزِ اجرای عملیات هفتم اکتبر(طوفان الاقضصی) توسط جنبش حماس، اقدام به گشودن آتش به روی شهروندان اسرائیلی کرده که در یک جشنواره موسیقی در منطقه مرزی نزدیک به نوار غزه شرکت کرده بودند.

روزنامه هارتص گزارش خود را با استناد به آنچه برخی مقام های پلیس و دیگر دستگاه های امنیتی رژیم اسرائیل اعلام کرده اند، تنظیم کرده است. بر اساس آمارهای رسمی رژیم اسرائیل، 364 اسرائیلی در جریان برگزاری جشنواره موسیقی “سوپرنووا” کشته شده اند. هارتص در گزارش خود به این نکته اشاره کرده که یافته های دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل حاکی از این مساله هستند که جنبش حماس از برگزاری جشنواره موسیقی سوپرنووا اطلاع نداشته و برای آن برنامه ریزی خاصی را هم نداشته است.

با این حال، بر اساس آنچه برخی شاهدان عینی حاضر در جشنواره مذکور گفته اند، عمده حاضران، پس از آغاز عملیات موشکی گسترده حماس به اراضی اشغالی، از محل برگزاری آن فرار کرده اند، با این حال، بالگردهای اسرائیلی و حتی تانک های این رژیم، اقدام به گشودن آتش به روی شهروندان اسرائیلی کرده اند. بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که این افشاگری آن هم در شرایط که رژیم اسرائیل یک کارزار نظامی گسترده را علیه نوار غزه به راه انداخته، از 2 منظر رویدادی قابل تامل است.


اولا، اینطور به نظر می رسد که طیف های مخالف با عملکرد نتانیاهو و تندروهای حامی وی، با افشاگری مذکور سعی در ضربه زدن به دولت نتانیاهو و متحدان آن داشته اند. در واقع، اینطور به نظر می رسد که نوعی تسویه حساب سیاسی با نتانیاهو به واسطه عملکرد نامطلوبش در ماه های اخیر در اراضی اشغالی، در جریان است. اینکه در گزارش روزنامه هارتص نیز در چندین نوبت به آنچه منابعی در پلیس و دیگر نهادهای امنیتی اسرائیلی عنوان کرده اند استناد شده نیز عمق فاجعه کنونیِ اسرائیل را نشان می دهد.

در واقع، حتی دستگاه‌های امنیتی اسرائیل نیز در شرایط بحرانی فعلی این رژیم، در وضعیت اتحاد قرار ندارند و نمی توانند ماجراجویی های نتانیاهو و افراطیون متحد وی در قدرت را تحمل کنند. موضوعی که بدون تردید موجب تشدید نارضایتی در اراضی اشغالی و گسترش اعتراضات علیه دولت نتانیاهو خواهد شد. این موضوع با توجه به عملکرد نامطلوب دولت نتانیاهو در آزادسازی اسرای اسرائیلی که در بندِ حماس هستند نیز ابعاد بحرانی‌تری را به خود می گیرد.

دوم اینکه به نظر می رسد این افشاگری بر آن است تا پالس های معناداری را نیز به جبهه های جنگ غزه ارسال کند. در بیش از یک ماه و نیم گذشته که اسرائیل کارزار نظامی خود علیه نوار غزه را آغاز کرده، دولت نتانیاهو با فشارهای قابل توجه منطقه ای، بین المللی و حتی داخلی رو به رو شده و جامعه بین المللی قویا به دنبال متوقف‌کردن راه و مسیر اسرائیل در ارتکاب به جنابت علیه ملت فلسطین است.

از این منظر، جگ افروزی اسرائیل علیه نوار غزه صرفا برای مردم فلسطین ایجاد آسیب و چالش نکرده بلکه اسرائیلی‌ها نیز با آسیب های جدیِ این مساله دست و پنجه نرم می کنند. اکنون اقتصاد اسرائیل به کل در حالت رکود و سکون قرار گرفته است. نیروهای فعال اقتصادی در اراضی اشغالی، در قالب نیروهای ذخیره ارتش اسرائیل، به جبهه های جنگ فرستاده شده اند. موضوع امنیت در اراضی اشغالی به شدت مخدوش شده است و مجاری ژئوپلینتیگ و راهبردی اسرائیل در جبهه های مختلف منطقه ای و بین المللی، به نحو قابل توجهی با انسداد رو به رو شده‌اند.

در کنار همه این ها، چشم اندازهای آتی پیش روی اسرائیل نیز چندان روشن به نظر نمی رسند. در این وضعیت، جامعه اسرائیلی اساسا خود را در موقعیت و وضعیت یک بازیگر مقتدر و پیروز ارزیابی نمی کند و بیش از هر زمان دیگر با تهدیدات وجودی رو به رو شده است.

در این شرایط، طیف های قابل توجهی در اراضی اشغالی، به ویژه به صورت پنهان، به دنبال متوقف کردن جنگ غزه و مدیریت بحران های جاری علیه اسرائیل هستند. تردیدی نیست که جریان های جبهه مقابلِ اسرائیل، هنوز تمامی برگ های برنده خود علیه تل آویو را رو نکرده اند و درست به همین دلیل، کلیت اسرائیل از منظر نگاه راهبردی، با عدم قطعیت های جدی رو به رو است. در این چهارچوب، هیچ بعید نیست که افشاگری اخیر روزنامه هارتص اسرائیل، به مثابه بخشی از تلاش ها جهت متوقف کردن جنگ غزه عملیاتی شده باشد.

جنگی که در ادمه راه می تواند صورت حساب های سنگینی را روی دست شهروندان اسرائیلی بگذارد. در این میان، جدای از شهروندان و طیف های سیاسی و اجتماعی اسرائیلی، نباید از گروه های فشار اقتصادی و تجاری در اراضی اشغالی نیز غافل شد. گروه هایی که تحولات جاری در قالب جنگ غزه، آسیب ها و فشارهای قابل توجهی را به آن ها منتقل کرده و می کند. فراموش نکنیم که هر روز ادامه افتن جنگ غزه، خسارتی بالغ بر 300 میلیون دلار را روی دست اسرائیل می گذارد.

در کنار این مساله، اقدام اخیر انصار الله یمن در توقیف یک کشتی تجاری اسرائیلی نیز پالس های معنادار دیگری را به اسرائیل و فعالان تجاری آن در صورت تداوم یافتن جنگ غزه فرستاده است. مسائلی که همه و همه در کنار یکدیگر، مجاری تنفسی راهبردی اسرائیل را تنگ تر و به ویژه نارضایتی های داخلی از تداوم جنگ غزه را بیشتر می کنند. نارضایتی هایی که لزوما در قالب اعتراضات خیابانی آشکار نمی شوند و بعضا خود را در قالب گزارش‌های افشاگرانه در روزنامه های شناخته شده اسرائیلی نشان می دهند!


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید