در قانون اساسی ما آمده که «رجل سیاسی»، شورای نگهبان محترم ما هم هر شخصی را هم که به نوعی در کنشهای سیاسی شرکت داشته، کافی میداند که به عنوان رئیس جمهور ثبت نام کند و این در حالیست که یکی از نیازهای مهم رئیس جمهور این است که علاوه بر سیاسی بودن به لحاظ تواناییهای مدیریتی و اجرایی فهم و درک کافی و تجربه کافی را داشته باشد.
به گزارش نبأخبر،ناصر ایمانی گفت: «تعداد بالای ثبت نامها در این حجم را نمیتوان پدیدهای مثبت ارزیابی کرد. یا آقایانی که ثبت نام کردند شان و جایگاه ریاست جمهوری را نمیدانند یا خدای نکرده شان و منزلت ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی به حدی پایین آمده که همه آقایان احساس تکلیف میکنند.»
تعداد افرادی که در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده اند بسیار بالاست و به نوعی میتوان گفت از هر قشر، حزب و گروهی، نامزد، در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده است.
بر اساس گفتههای سخنگوی ستاد انتخابات کشور، درباره شرکت افراد در انتخابات ریاست جمهوری، طی ۵ روز ثبت نام، ۸۰ نفر برای ثبتنام در انتخابات ریاستجمهوری به ستاد انتخابات رفته اند. افرادی که اگرچه باید توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شوند، اما برخی کارشناسان حوزه سیاست داخلی معتقدند که بسیاری از این افراد به احتمال زیاد با رد صلاحیت رو به رو خواهند شد.
افراد ثبت نام کرده بسیار متنوعند و از نظامی تا معاون وزیر، نماینده مجلس و حتی اساتید دانشگاه را تشکیل میدهند. این تعدد ثبت نام ها، اما، با پرسشهایی همراه شده از جمله این که آیا این تعداد ثبت نام موضوعی مثبت است و انگیزه یا علت این حجم حضور در وزارت کشور برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری چیست؟ ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو به این پرسشها پاسخ داده است:
ناصر ایمانی گفت: «تعداد بالای ثبت نامها در این حجم را نمیتوان پدیدهای مثبت ارزیابی کرد. یا آقایانی که ثبت نام کرده اند شان و جایگاه ریاست جمهوری را نمیدانند یا خدای نکرده شان و منزلت ریاست جمهوری در جمهوری اسلامی به حدی پایین آمده که همه آقایان احساس تکلیف میکنند که در این صحنه حاضر شوند و این خود مشکلی است که چرا افراد مختلف تصور میکنند که این امکان را دارند تا به عنوان رئیس جمهور کشور یا به عبارتی نفر دوم کشور قرار گیرند. این موضوع دلایل مختلفی میتواند داشته باشد که من به یکی از این دلایل اشاره میکنم. در قانون اساسی ما آمده که «رجل سیاسی»، شورای نگهبان محترم ما هم هر شخصی را هم که به نوعی در کنشهای سیاسی شرکت داشته، کافی میداند که به عنوان رئیس جمهور ثبت نام کند و این در حالیست که یکی از نیازهای مهم رئیس جمهور این است که علاوه بر سیاسی بودن به لحاظ تواناییهای مدیریتی و اجرایی فهم و درک کافی و تجربه کافی را داشته باشد.»
وی افزود: «ظاهرا شورای محترم نگهبان به این بعد کمتر توجه میکند و مثلا فردی که نماینده مجلس است، توانایی و تجربه کار اجرایی ندارد و این فرد نباید بتواند ثبت نام کند، اما شورای محترم نگهبان در دورههای قبل این افراد را نیز تایید صلاحیت میکرده است. شخصی که در مناصب فکری، مشورتی، شوراهای مشورتی حضور داشته، الزاما توانایی کار اجرایی ندارد. هر چند که ممکن است رجل سیاسی هم باشد. به اعتقاد بنده این افراد نباید تایید صلاحیت شوند و این در حالی است که تایید صلاحیت میشوند و به همین دلیل هم شاهد این صحنه هستیم که یک وزیر که کار اجرایی نداشته، مثلا وزیر فرهنگ یا یک نماینده مجلس یا یک شخصی که عضو دفتر یک مقام کشور بوده ثبت نام میکند. این در حالی است که این افراد سوابق اجرایی ندارند، هر چند که ممکن است رجل سیاسی باشند. اینها نباید از سوی شورای محترم نگهبان تایید صلاحیت میشدند.»
این فعال سیاسی اصولگرا گفت: «ما نتیجه عملکردهای سالهای قبل شورای محترم نگهبان و همینطور دیگر نهادها را مشاهده میکنیم. اگر روال به شکلی گذاشته میشد که وقتی اعلام ریاست جمهوری میشود، ۳ الی ۴ نفر بیشتر خود را در این حد نبینند که ثبت نام کنند، طبیعتا انتخابات هم محدودتر برگزار میشود، اما در سالهای گذشته، به شکلی تفاسیر مختلفی کرده ایم، که افراد مختلف به خود اجازه ورود میدهند و همین که یک فرد مثلا یک دورهای معاون وزیر یا نماینده مجلس بوده برای ریاست جمهوری ثبت نام کند. این به نظر من نقص است و باید برای انتخاباتهای پیش رو، فکری برای قوانین موجود کرد که هر فردی امکان ثبت نام نداشته باشد. اکنون ۸۰ نفر ثبت نام میکند که ۶ نفر تایید صلاحیت شود. اسم بقیه هم میشود رد صلاحیت و در نتیجه اعتراضها و تنشهای سیاسی بلند میشود و این خوب نیست.»