شیوع ۲۱ درصدی اختلال‌های روانی در جامعه

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما باید مهارت ارتباط و گفت‌وگو را در میان مردم تقویت کنیم تا آمار ۶٫۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.  به نقل از صدا نیوز ، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم روز جهانی در وزارت بهداشت با اشاره به روز جهانی بهداشت […]

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: ما باید مهارت ارتباط و گفت‌وگو را در میان مردم تقویت کنیم تا آمار ۶٫۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.

 به نقل از صدا نیوز ، علی اکبر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت صبح امروز در مراسم روز جهانی در وزارت بهداشت با اشاره به روز جهانی بهداشت اظهار داشت: در طرح تحول نظام سلامت دسترسی مردم را به خدمات فراهم کردیم و شش هزار پزشک عمومی و هزار ۱۴۰ کارشناس را به نظام بهداشت اضافه کردیم.

وی بیان کرد: انسان‌ها احتیاج به توجه و محبت و شادی دارند و این احساس در آن‌ها باید شکل گیرد که تعلق خاطر نسبت به آن‌ها وجود دارد.
سیاری عنوان کرد: نوجوانان و جوانان و همچنین سالمندان در مردان آسیب پذیر‌تر هستند و خوشبختانه افسردگی قابل درمان و پیشگیری است.
وی تاکید کرد: بیکاری، طلاق، فقر، اعتیاد زیربنای افسردگی است و ما در مرحله اول سعی داریم جلوی روند شیوع افزایشی آن را بگیریم و سپس این عارضه را متوقف کنیم.
سیاری ادامه داد: ما باید مهارت ارتباط و گفت‌وگو را در بین مردم تقویت کنیم تا آمار ۶٫۴ میلیون نفر افسرده در کشور کاهش یابد.
افزایش مسئولیت پذیری، همکاری و همدلی سبب پیشگیری از بیماری افسردگی می‌شود و ما باید بیاموزیم که استرس و خشم خود را کنترل کنیم و به برخی مسایل نه بگوییم.
وی تاکید کرد: دشمن می‌خواهد بذر ناامیدی و یاس را در بین مردم ایجاد کند، اما انتخابات شادی، نشاط و بهبود شرایط زندگی مردم را برای ما به ارمغان می‌آورد.
ابتلای ۲۱ درصد از مردم جامعه به افسردگی
در ادامه مراسم، نوربالا مشاور وزیر در حوزه سلامت روان گفت: اضطراب، افسردگی و کارکرد اجتماعی سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازد.
وی بیان کرد: ۲۱ درصد از کل جامعه ایران به نوعی از اختلال‌های روان‌پزشکی رنج می‌برند که ۱۴٫۹ درصد مردان و ۲۵٫۹ درصد زنان دچار افسردگی خفیف هستند.
نوربالا یادآور شد: شیوع افسردگی در بین مردم مربوط به سنین ۱۸ تا ۶۶ سال است.
راه اندازی شبکه سلامت روان
سید محمد هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: انجمن سلامت روان ایرانیان می تواند نقش موثری در حوزه سلامت روان داشته باشد و با مشارکت سازمان ها و انجمن هایی از این دست می توانیم حضور و مشارکت مردم را در حوزه سلامت روان گسترده کنیم و برای انگ زدایی از بیماری های روان در جامعه فرهنگ سازی نماییم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت در ادامه به مشارکت خیرین در امور حوزه سلامت بویژه در حوزه زیر ساخت ها اشاره کرد و گفت: در سال ۹۵، مردم و خیرین ۱۵۰۰ میلیارد تومان به حوزه زیر ساخت ها کمک کرده اند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به این که در حوزه فرهنگ و هنر باید به سلامت روان توجه ویژه شود، افزود: ما باید این موضوع را از سازمان ها و دستگاه های مرتبط با سلامت مطالبه کنیم.
ایازی با تاکید بر این که در حوزه مشارکت بین بخشی با دستگاه های مرتبط در امر سلامت همکاری کرده و پیگیر مطالبات هستیم، افزود: در این خصوص آنچه که تاکنون خواسته ایم به صورت کامل انجام نگرفته است و اگر بتوانیم از ظرفیت دستگاه ها به نفع سلامت مردم استفاده کنیم بسیار راه گشا خواهد بود.
وی با بیان این که رویکرد مشارکت جویانه خیلی از مشکلات را مرتفع می کند، گفت: اگر بتوانیم از ظرفیت های مردمی استفاده کنیم بخش عمده ای از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم برطرف می شود.
منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید