بیماری وبا بیشتر در مناصق شمالی و در آب و هوای مربوط مرطوب شیوع پیدا میکند و عامل اصلی انتقال آن، آبهای آلوده است. رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد:وبا تنها از طریق دهان و ارتباط مستقیم با افراد مبتلا به بیماری منتقل میشود بنابراین مصرف آب رود خانهها و […]
بیماری وبا بیشتر در مناصق شمالی و در آب و هوای مربوط مرطوب شیوع پیدا میکند و عامل اصلی انتقال آن، آبهای آلوده است.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد:وبا تنها از طریق دهان و ارتباط مستقیم با افراد مبتلا به بیماری منتقل میشود بنابراین مصرف آب رود خانهها و جویها برای آشامیدن و شست و شو خطرناک است ومی تواند بیماری را به راحتی به فرد منتقل کند.
وی عنوان کرد: آبیاری و کاشت سبزیجات و میوه جات توسط آبهای زیر زمینی و آب جویها و رودخانه ها، میتواند خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهد؛ بنابراین توصیه میشود کشاورزان در نوع آب مصرفی برای آبیاری این محصولا دقت لازم را داشته باشند و از سلامت آبهای زیرزمینی قبل از مصرف اطمینان حاصل کنند.
عزیزی اذعان داشت: محصولاتی، چون حبوبات و برنج، در صورت آبیاری با آبهای آلوده به فاضلاب و ناقل بیماری وبا، نمیتوانند ناقل بیماری وبا باشند چرا که قبل از مصرف، این محصولات خشک شده و همه میکروبهای موجود در آن از بین میرود.
وی در ادامه گفت: با برخورد پوست با آبهای زیر زمینی در مشاغلی، چون شالیکارهای برنج، وبا منتقل نمیشود و تنه از طریف خوردن آب آلوده از دهان بیماری به بدن وارد میشود؛ بنابراین توصیه میشود از آبهای تصفیه شده، جوشانده شده و آبهای بسته بندی شده برای آشامیدن استفاده شود.
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطر نشان کرد: رعایت نکات بهداشتی، شستن مداوم دستها، جداسازی وسایل شخصی فرد مبتلا و عدم ارتباط مستقیم با بیمار مبتلا میتواند امکان انتقال بیماری را کاهش دهد. همچنین توصیه میشود در صورت بروز علائم بیماری، چون اسهال و استفراغ شدید در بدن، حتما به پزشک مراجعه شده و از نگهداری بیمار در خانه اکیدا پرهیز شود.
منبع : میزان