یک سالمند به ازای هر ۳ نفرجمعیت ایران تا سال ۲۰۵۰

به نقل از صدانیوز ،رئیس انجمن مددکاری کشور با اشاره به افزایش نرخ سالمندی در کشور براساس آخرین سرشماری انجام شده گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ازای هر ۳ نفر یک سالمند در کشور وجود داشته باشد. سید حسن موسوی چلک ،  با بیان اینکه براساس آمار های سرشماری اخیر نسبت به ۵ […]

به نقل از صدانیوز ،رئیس انجمن مددکاری کشور با اشاره به افزایش نرخ سالمندی در کشور براساس آخرین سرشماری انجام شده گفت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ به ازای هر ۳ نفر یک سالمند در کشور وجود داشته باشد.

سید حسن موسوی چلک ،  با بیان اینکه براساس آمار های سرشماری اخیر نسبت به ۵ سال قبل تعداد سالمندان در کشور رو به افزایش است، اظهار کرد: گفته می‌شود حدود ۸.۵ درصد جمعیت کشور بالای ۶۰ سال سن دارند و پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۵۰ با همین نرخ باروری، به ازای هر ۳ نفر ، یک سالمند داشته باشیم درحالی که به نظر می‌رسد جامعه برای ورود جمعیت سالمندان آماده نیست.

وی افزود: مساله سالمندی در ایران با توجه به روند رو به رشد جمعیت آنان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در حال حاضر کاهش نرخ موالید توام با دسترسی بیشتر به خدمات بهداشتی و بهبود تغذیه و در نهایت  بالا رفتن سن امید به زندگی تا ۸۰ سالگی شده است. اما پرسشی که وجود دارد این است که چه قدر سیاست‌گذاری‌های کشور متناسب با این شرایط تغییر کرده است؟

وی افزود: با توجه به اینکه برخی گروه‌های سالمندان مثل افراد تنها، بیمار، حاشیه نشین، زنان و  فقرا آسیب‌پذیرترند، حداقل انتظار این است که در بخش سیاستگذاری و حمایت‌های اجتماعی به سالمندان توجه خاصی شود و مطالبه حمایت‌های اجتماعی برای زندگی خوب برای آنان امکان‌پذیر شود. بحث تکریم سالمندان موضوعی است که کمتر روی آن کار شده است چراکه نظر می‌رسد ساختار خانواده و روابط بین فردی تغییر کرده‌ و مسئولیت اجتماعی شهروندان کمتر شده است. این مسائل تبدیل به این نگاه شده است که سالمندان سربار جامعه هستند، درحالیکه در هر جامعه‌ای، سالمندان سرمایه آن جامعه هستند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی در ادامه اظهار کرد: امروزه در دنیا نگاه این است که سالمندان باید بتوانند در همه عرصه‌ها تا پایان عمرشان فرصت مشارکت اجتماعی داشته باشند ولی در کشور گاهی به گونه‌ای سیاستگذاری می‌شود که جامعه را از این گنجینه محروم کنیم، برای مثال در حوزه بازنشستگی اقداماتی را انجام می‌دهیم درحالی که آنچه سالمندان به آن نیاز دارند، با توجه به اینکه شاخص عمر مفید و سالم در حال افرایش است، حضور آنان در عرصه‌های مختلف جامعه است، به همین دلیل به نظر می‌رسد جنس سیاستگذاری‌های ما در این حوزه باید تغییر کند.

موسوی چلک با تاکید بر اینکه نمی‌توانیم سالمندان را از تقویم زندگی مان حذف کنیم، بنابراین نظام تأمین اجتماعی باید به گونه‌ای باشد که حداقل دغدغه‌های سالمندان، مثل دسترسی به خدمات و مراقبت‌ها تامین شود، تصریح کرد: اگرچه سرمایه‌ها و ظرفیت‌ها در حوزه سالمندی محدود است ولی اگر به دنبال سالمندان با نشاط هستیم باید از قبل ۶۰ سالگی برایشان برنامه ریزی کنیم.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید