تلاش آژانس فضایی اروپا برای یافتن سیاره‌هایی شبیه زمین

هنوز مدت زیادی از پرتاب کاوشگر یک میلیارد دلاری آژانس فضایی اروپا (اِسا)، گایا، نمی‌گذارد. گایا برای ترسیم تصویری سه‌بعدی و دقیق از کهکشان راه شیری به فضا پرتاب شده بود.   به گفته دان پالاکو مدیر کنسریوم علمی پلاتو این تلسکوپ اختصاصا به جستجوی سیاره‌های خاکی در “محدوده قابل سکونت” خواهد پرداخت. “محدوده قابل سکونت” مدارهایی اطراف یک […]

هنوز مدت زیادی از پرتاب کاوشگر یک میلیارد دلاری آژانس فضایی اروپا (اِسا)، گایا، نمی‌گذارد. گایا برای ترسیم تصویری سه‌بعدی و دقیق از کهکشان راه شیری به فضا پرتاب شده بود.

 

به گفته دان پالاکو مدیر کنسریوم علمی پلاتو این تلسکوپ اختصاصا به جستجوی سیاره‌های خاکی در “محدوده قابل سکونت” خواهد پرداخت.

“محدوده قابل سکونت” مدارهایی اطراف یک ستاره هستند که فاصله‌شان با ستاره، اجازه وجود آب مایع را بدهد.

آقای پالاکو می‌گوید: “پلاتو نخستین تلاش ما برای یافتن سیاره‌هایی قابل سکونت است که بدور ستاره‌هایی مثل خورشید در حال گردش باشند و در فاصله‌ای از ما باشند که بتوانیم امکان حیات را در آنها با دقت زیاد بررسی کنیم.”

اخترشناسان تاکنون بیش از هزار سیاره را بیرون منظومه شمسی شناسایی کرده‌اند، اما هیچکدام آنها ویژگی‌هایی مثل کره زمین – از نظر اندازه و فاصله از خورشید خود را – ندارند.

بعلاوه “برای بررسی ویژگی‌های سیاره‌های کوچکی که تاکنون کشف شده‌اند تکنولوژی ما کافی نبوده است. پلاتو این وضعیت را عوض خواهد کرد، به ما امکان خواهد داد سیاره‌هایی را شناسایی و وجود آنها را اثبات کنیم و جو آنها را برای یافت حیات مطالعه کنیم.”

پلاتو در واقع ترکیبی از ۳۴ تلسکوپ است که روی یک ماهواره نصب شده و قرار است نیمی از آسمان را رصد کند.

این تلسکوپ فضایی به دنبال سیاره‌ها نخواهد بود، بلکه در جستجوی روشن‌ترین و نزدیک‌ترین ستاره‌ها هم خواهد بود.

نور ستارگان وقتی اندکی کمتر می‌شود می‌تواند نشانه این باشد که سیاره‌ای از مقابلشان عبور کرده است، بنابراین مطالعه ستارگان بخش مهمی از ماموریت پلاتو خواهد بود.

پلاتو سومین پروژه از برنامه “نگاه کیهانی” سازمان فضایی اروپاست، برنامه ای که اولویت‌های این سازمان را تعیین می‌کند.

پروژه اولین یک خورشید گرد است، تلسکوپی که در مدار خورشید قرار می‌گیرد و این ستاره را بررسی خواهد کرد. این پروژه در سال ۲۰۱۷ راه اندازی خواهد شد.

پروژه دوم “یوکلید” است، تلسکوپی که در سال ۲۰۱۲۰ برای تحقیق در مورد “انرژی تاریک” به فضا پرتاب خواهد شد.

منبع: بیتنا ۲۴


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید