سخنگوی فضایی وزارت دفاع به تشریح پرتاب تحقیقاتی ماهوارهبر ترکیبی «ذوالجناح» و ویژگیهای این ماهوارهبر و سوخت آن پرداخت.
به گزارش نباء خبر، سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع گفت: پرتاب تحقیقاتی ماهواره بر ترکیبی ذوالجناح با دستیابی به فنآوری قدرتمند ترین موتور سوخت جامد در کشور برای نخستین بار در حوزه فضایی صورت گرفت.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع به تشریح پرتاب تحقیقاتی ماهوارهبر ترکیبی «ذوالجناح» و ویژگیهای این ماهوارهبر و سوخت آن پرداخت.
سیداحمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهوارهبر ذوالجناح در قالب پروژهای با نام حضرت فاطمه الزهرا (س) اجرا شد. این پرتاب اولین پرتاب ماهوارهبر ترکیبی ذوالجناح بود. منظور از ترکیبی، ترکیبی از سوخت جامد و مایع است. ما برای اولین بار از سوخت جامد استفاده کردیم. با این پرتاب برای نخستینبار از قدرتمندترین موتور سوخت جامد استفاده کردیم. ماهوارهبر در مرحله اول و دوم از سوخت جامع و در مرحله سوم از سوخت مایع استفاده میکند.
وی در خصوص نقشه راه حوزه فضایی گفت: تاکنون تاکیدمان بر سوخت مایع بود. ماهوارهبر سفیر در هر دو مرحله از سوخت مایع استفاده کرد.
حسینی گفت: چند سالی است با توجه به توانمندیهای که در حوزه سوخت جامد ایجاد شده، این ایده مطرح شد تا در حوزه فضایی نیز از سوخت جامد استفاده کنیم. کشورهای دیگر هم از این پتانسیل استفاده کردهاند. سوخت جامد و مایع هر کدام دستاوردهایی دارند. سوخت مایع در مراحل اولیه استفاده میشود. این ایده به صورت جدی حدود دو سه سال پیش مطرح شد. در این مدت کار جهادی بزرگی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: این کار با هزینه خیلی کم و در کمترین زمان انجام گرفت. آنچه نمایش داده شد، پرتاب تحقیقاتی بود. ما فرآیند تحقیقات را طی میکنیم. این اولین قدم تحقیقاتی ما بود. هدف ما صحهگذاری پرتابی موتور سوخت جامد بود. هدف ما در این پرتاب ارزیابی عملکرد سوخت جامد بود. در مرحله یک، ما را به ارتفاع ۱۵ کیلومتری میرساند. در این ارتفاع بوستر جدا میشود.
حسینی بیان کرد: همه زیرسیستمها با یکدیگر تاثیرات متقابل دارند؛ بنابراین محققان یک محموله تحقیقاتی گذاشتند و بخشی از زیرسیستمها را در این مرحله تست کردند.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع گفت: ماهوارهبر ذوالجناح ماموریتی که برایش تعریف شده، قرار دادن ماهوارهای با حداکثر ۲۲۰ کیلوگرم در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری است که عملکردی نزدیک به سیمرغ دارد. هدف ما رسیدن به مدار نبود و پرتاب با هدف زیرمداری انجام گرفت. تا آن مرحلهای که مدنظرمان بود، پرواز انجام گرفت. ما همچنین میتوانیم مجموعهای از ماهوارهها که مجموع وزنشان ۲۲۰ کیلوگرم است، را پرتاب کنیم.
حسینی در خصوص موتور گفت: این موتور حتی نسبت به موتورهای نظامی قدرتمندترین موتور سوخت جامد است. قالبیت ارتقا حدود صد تُن را دارد. مسیر توسعه مان بدینگونه است که زیرسیستمها تست میشوند و در مسیر توسعه قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: پرتاب ماهوارهبر ذوالجناح همچون سیمرغ نیاز به پایگاه ثابت ندارد.