“فائو”: گرسنگی جهانی درازمدت است

به نقل از رادیو فرانسه

شیوع ویروس کرونا، به موازات تغییرات آب و هوا و همچنین جنگ و درگیری، باعث شده که سازمان ملل در پیش‌بینی‌های خود در مورد ریشه‌کن شدن گرسنگی و قحطی تجدید نظر کند.

به گزارش صد نیوز، گزارش جدید “فائو” که روز دوشنبه ۱۲ ژوئیه انتشار یافت، مثل گزارش قبلی با همکاری یونیسف، صندوق بین‌المللی توسعۀ کشاورزی، برنامه جهانی غذا و سازمان جهانی بهداشت تهیه شده است.این آژانس سازمان ملل افزایش گرسنگی طی یک سال اخیر را ۱٨درصد برآورد می‌کند و می‌گوید که چنین افزایشی طی پانزده سال اخیر بی‌سابقه بوده است.سازمان ملل متحد در تعریف اهداف درازمدت خود ریشه‌کن کردن گرسنگی را برای سال ۲٠۳٠ پیش‌بینی کرده اما گزارش جدید، دستیابی به این هدف را قطعی نمی‌داند.بر أساس این گزارش، بیش از نیمی از موارد سوءتغذیه در قارۀ آسیا (بیش از ۴٠٠ میلیون نفر)، حدود یک‌سوم در آفریقا و حدود ٨درصد در آمریکای لاتین دیده می‌شود.با توجه به این نکته که “گرسنگی” یا “قحطی” یا “سوءتغذیه” هر کدام تعریف‌های خاص خود را دارند، گزارش “فائو” می‌گوید که به طور کلی ۲٫۳۷ میلیارد نفر در جهان به تغذیۀ کافی دسترسی ندارند. این رقم که مربوط به سال ۲٠۲٠ است، نسبت به سال قبل ۳۲٠ میلیون افزایش نشان می‌دهد. در واقع افزایش گرسنگی طی یک سال مورد اشاره، معادل افزایش آن، طی دورۀ پنج سالۀ قبل بوده است.

گذشته از عللی چون جنگ و تغییرات ناگهانی آب و هوا، اپیدمی کووید ۱٩ باعث کاهش تولید و در نتیجه کمبود غذایی شده است. گزارش “فائو” توضیح می‌دهد که در کشورهای بسیار فقیر، محدودیت‌هایی چون منع رفت و آمد به کشاورزان کوچک اجازه نداده که محصولات خود را مثل گذشته در بازارهای محلی عرضه کنند. همین نوع مشکلات در شهرهای بزرگ منجر به افزایش قیمت‌ها و محرومیت قشرهای کم‌درآمد شده است.گزارش جدید “فائو” بر پیامدهای درازمدت بحران کنونی تأکید دارد و با اتکاء به ارزیابی‌های آماری می‌نویسد: عامل کرونا باعث شده که شمار افراد گرسنه تا سال ۲٠۳٠، حدود ۳٠ میلیون نفر بیش از رقمی باشد که در حالت بدون اپیدمی محاسبه می‌شود.گزارش نتیجه می‌گیرد که برنامه‌ریزی‌های قبلی برای مقابله با گرسنگی و سوءتغذیه، باید مورد تجدید نظر قرار گیرد. مدیر دفتر “فائو” در ژنو گزارش اخیر را زنگ خطری برای ده سال آینده می‌داند و می‌گوید: “در حال حاضر ۱۴٩ میلیون کودکِ کمتر از پنج سال، دچار عوارض سوءتغذیه و تأخیر در رشد هستند”. به گفتۀ او این نوع عارضه‌ها که در ظرفیت یادگیری کودکان نیز تأثیر منفی دارد، آیندۀ آنان را به خطر می‌اندازد و در سراسر زندگی، آنها را دچار مشکل و محرومیت می‌سازد.”فائو” تأکید می‌کند که مسئلۀ تغذیه باید با عزم و ارادۀ سیاسی جدی‌تر در سطح بین‌المللی مطرح شود تا سرمایه‌گذاری‌های بیشتری را ترغیب کند.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید