چرا دولت آمریکا نقض حقوق بشر را در عربستان نادیده می‎گیرد؟

نقض حقوق بشر
نقض حقوق بشر

به نقل ازصدانیوز ، نشریه واشنگتن پست در گزارشی موضوع بی اهمیت دانستن نقض حقوق بشر در عربستان را از سوی آمریکا بررسی کرده است. نشریه واشنگتن پست در گزارشی موضوع بی اهمیت دانستن نقض حقوق بشر در عربستان از سوی آمریکا را مورد بررسی قرار داده است. در این گزارش ضمن بررسی بیانیه روز […]

به نقل ازصدانیوز ، نشریه واشنگتن پست در گزارشی موضوع بی اهمیت دانستن نقض حقوق بشر در عربستان را از سوی آمریکا بررسی کرده است. نشریه واشنگتن پست در گزارشی موضوع بی اهمیت دانستن نقض حقوق بشر در عربستان از سوی آمریکا را مورد بررسی قرار داده است.
در این گزارش ضمن بررسی بیانیه روز سه شنبه ترامپ رئیس جمهور آمریکا که نشان داد وی حاکمان عربستان را در قتل خاشقجی روزنامه نگار سعودی مسئول نمی‌داند، از وجوه شخصی و سوداگرانه مشی سیاست خارجی وی نیز پرده برداشته شده است.
واشنگتن پست می‏‎نویسد: با گذشت ۲ سال از دوران ریاست جمهوری ترامپ، وی بی صلاحیتی خود را در کلیه امور از تجارت گرفته تا تروریسم، از تغییرات اقلیمی تا حقوق بشر نشان داد. این‌ها مواردی هستند که از دیدگاه ترامپ اولویتی ندارند.دونالد ترامپ در بیانیه‌ای عجیب با تاکید بر اولویت رابطه تجاری و امنیتی عربستان سعودی و آمریکا و اهمیت تعیین پادشاه بعدی این کشور برای آمریکا گفت: “ممکن است ما هرگز واقعیت‌های مربوط به قتل جمال خاشقجی را نفهمیم. در هر صورت، رابطه ما با پادشاهی عربستان سعودی ادامه خواهد داشت.”

چرا دولت آمریکا نقض حقوق بشر را در عربستان نادیده می‎گیرد؟

واشنگتن پست افزود: او با اشاره به قرارداد تسلیحاتی آمریکا با عربستان سعودی، نقش این کشور به عنوان مانعی در برابر ایران و تهدید خطر افزایش قیمت نفت برای آمریکا، به مشکلات قطع رابطه با عربستان به دلیل قتل خاشقجی اشاره کرد.این بیانیه در حالی صادر شد که پس از اعلام نتایج بررسی‌های سیا مبنی بر نقش مستقیم محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار واشنگتن پست و ساکن آمریکا در ۲ اکتبر و در کنسولگری عربستان در استانبول، ترامپ برای رفتن به باشگاه گلف خود در فلوریدا در تعطیلات عید شکرگزاری آماده می‌شد.

چیزی جز دروغ، لحن شکست خورده و ادعا‌های تعجب برانگیز وجود نداشت؛ ترامپ واقعی و تا آن جا که امکان داشت خروجی‌های منحصر به فرد گذشته کاخ سفید.
ترامپ روز سه شنبه پیش از حرکت به مارالاگو در ساحل پالم فلوریدا گفت: “این «اول آمریکا» است. برای من همه چیز برای «اول آمریکا» معنا می‌شود. ما نمی‌خواهیم صد‌ها میلیارد دلار را از دست بدهیم و اجازه بدهیم روسیه، چین یا هر کسی دیگری این قرارداد را به دست آورد. ”
ترامپ گفت: عربستان سعودی به او کمک کرد تا قیمت‌های نفت را پایین نگه دارد و بدون آن تلاش ها، “قیمت نفت از سقف مورد نظر بالاتر می‌رفت”.
همانطور که براساس یافته‌های آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا، روسیه در انتخابات ۲۰۱۶ برای پیروزی ترامپ تلاش کرد، او با سوء استفاده از نظرات مشاورانش و یافته‌های آنان واقعیت را به نفع اولویت‌های خود و نیز تفاسیرش از واقعیت تحریف کرد.

ترامپ نوشت: “ملک سلمان و محمد بن سلمان به شدت هر گونه آگاهی قبلی از برنامه ریزی یا اجرای قتل خاشقجی را رد می‌کنند. آژانس‌های اطلاعاتی ما همچنان به ارزیابی کلیه اطلاعات ادامه می‌دهند، اما نتیجه این تحقیقات می‌تواند این باشد که شاهزاده از این حادثه غم انگیز خبر داشت. شاید داشت و شاید نه!

چرا دولت آمریکا نقض حقوق بشر را در عربستان نادیده می‎گیرد؟

سبک مدیریت قبیله‌ای ترامپ عاملی در تصمیم گیری عربستان سعودی بوده است. او برقراری روابط با عربستان را به جرد کوشنر دامادش سپرده است که همکاری نزدیکی با بن سلمان که وارث جوان تاخ و تخت پادشاهی عربستان معرفی شده، دارد. کوشنر در داخل دولت استدلال کرده که شاهزاده کمکی حیاتی به سیاست کاخ سفید در برابر ایران و فراهم کننده حمایت‌های منطقه‌ای برای روند صلح خاورمیانه است که به زودی از سوی آمریکا اجرایی می‌شود.
ترامپ با گفتن این که مدرک قطعی برای این موضوع وجود ندارد، به خبرنگاران، کاملا موضوع را به کناری نهاد.
ترامپ در پاسخ به سوالات مکرر خبرنگاران از لابه لای تیغه‌های هلی کوپتر ریاست جمهوری گفت: “من فکر می‌کنم که این بیانیه کاملا واضح است. من نمی‌خواهم اقتصاد جهان را نابود کنم یا آسیبی به منافع آمریکا در خاورمیانه یا هرجایی دیگر جهان بزنم. ”
دولت آمریکا تحریم‌هایی را علیه ۱۷ سعودی که گفته می‌شود در قتل در کنسولگری عربستان در استانبول نقش داشته‎اند، اعمال کرده است. اما به نظر می‌رسد ترامپ درنظر گرفتن مجازات‌های بزرگتر را کاملا نادیده گرفته است. مجازات‌هایی مانند تحریم علیه خاندان سلطنتی، لغو فروش تسلیحات یا تحریم کشور.

واشنگتن پست در ادامه با اشاره به نادیده گرفتن مشاوره مقامات کابینه در موضوعاتی مانند خروج از توافق هسته‌ای ایران و پیمان اقلیمی پاریس و نیز اعمال تعرفه‌های بالا علیه دوستان و دشمنان از دیدگاه راس کندی استاد تاریخ آمریکا و محقق در دانشگاه ایالتی ایلینوی یاد کرد که رئیس جمهور همیشه خود را در مرکز حوادث قرار می‌دهد و تصمیم می‌گیرد که از این دیدگاه چه کاری انجام دهد. کندی معتقد است استقبال مسرفانه و افراطی عربستان در سال ۲۰۱۷ در ریاض از ترامپ سنگ بنای این روابط است.
کندی گفت: “در مورد ایران، ریاض مخالفت ترامپ با معاهده هسته‌ای دولت باراک اوباما را اهرم فشار بر وی قرار داد تا از این معاهده خارج شود.” در نهایت شاهد بودیم که بیانیه روز سه شنبه آمریکا با ایراد اتهام علیه فعالیت‌های ایران در خاورمیانه آغاز شد.

چرا دولت آمریکا نقض حقوق بشر را در عربستان نادیده می‎گیرد؟

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، در حساب کاربری توییتر خود به زبان انگلیسی، ترامپ را با اشاره به ادعای دروغ وی مبنی بر صرف وقت زیاد فنلاند در تمیز کردن جنگل‌های این کشور، مورد تمسخر قرار داد.
ظریف در توییترش نوشت: “آقای ترامپ به شکل عجیب و غریبی بیانیه شرم آور خود در مورد جنایات سعودی‌ها را با متهم کردن ایران به انواع شرارت‌ها آغاز می‌کند. شاید ما مسئول آتش سوزی کالیفرنیا هم باشیم، چرا که ما در شِن‎کش کردن جنگل‌ها کمک نکردیم—دقیقا همان کاری که فنلاندی‌ها می‌کنند؟”
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد آمریکا همچنان به برقراری رابطه با پادشاهی عربستان ادامه خواهد داد. آن‌ها یکی از شرکای مهم ما هستند. این تعهدی است که رئیس جمهور امروز آن را داده است. این خیلی ساده است.

این در حالی است که سفیر دولت پیشین آمریکا در سازمان ملل بیانیه ترامپ را بی رحمی‌ای نامید که ناامیدی، فساد، بی رحمی و بی پروایی این رئیس جمهور را برای نسل‌های آینده یادآور خواهد شد.
علیرغم بالا گرفتن انتقادات در عرصه های داخلی و بین المللی، زمانی که از ترامپ پرسیدند چه کسی ممکن است به عنوان «شخصیت سال ۲۰۱۸» برای مجله تایم انتخاب شود، او با خودشیفتگی تمام پاسخ داد نمی‌تواند تصور کند شخصی به جز خودش انتخاب شود.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید