محاصره نفتی کره شمالی آخرین گزینه غیرنظامی

آزمایش هسته‌ای کره شمالی موجب شده است تا انتظارات از چین برای کنترل پیونگ‌یانگ و تحریم نفتی این کشور بالاتر رود.     این درحالی است که جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا تنها به این جمله اکتفا کرده است که اگر پیونگ‌یانگ اراضی آمریکا یا متحدانش را هدف قرار دهد آنگاه با گزینه‌های نظامی زیادی روبه‌رو خواهد […]

آزمایش هسته‌ای کره شمالی موجب شده است تا انتظارات از چین برای کنترل پیونگ‌یانگ و تحریم نفتی این کشور بالاتر رود.

 

 

این درحالی است که جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا تنها به این جمله اکتفا کرده است که اگر پیونگ‌یانگ اراضی آمریکا یا متحدانش را هدف قرار دهد آنگاه با گزینه‌های نظامی زیادی روبه‌رو خواهد شد. در این شرایط اما برخی می‌گویند هرگونه اقدام نظامی علیه پیونگ‌یانگ زندگی شهروندان بسیاری را در سئول به خطر خواهد انداخت.

مارک هرتلینگ پنرال، بازنشسته ارتش آمریکا می‌گوید: ما همیشه گزینه‌های نظامی روی میز داریم اما بیشتر آنها خیلی کریه و زشت هستند. برای سالیان سال است که بزرگ‌ترین مشکل آمریکا برای مقابله با پیونگ‌یانگ دور نگه داشتن سئول و سایر مناطق شهری این کشور از تبعات حمله نظامی به کره‌شمالی است، زیرا کره‌شمالی به مقدار فراوان دارای سلاح‌های کشتار جمعی است که می‌تواند در ایام جنگ جان ۲۵ میلیون کره‌ای را به خطر بیندازد. کارشناسان می‌گویند کره‌شمالی می‌تواند با توجه به سلاح‌هایی که در اختیار دارد در پاسخ به حمله نظامی ایالات‌متحده، کره‌جنوبی را مورد هدف قرار دهد و در همان روزهای اول جان ده‌ها هزار نفر را بگیرد.

کارشناسان می‌گویند آزمایش اتمی صبح یکشنبه پیونگ‌یانگ قدرتمندترین آن محسوب می‌شود. البته برخی می‌گویند این آزمایش، نشانه تهدید فوری این کشور علیه آمریکا یا متحدان منطقه‌ای واشنگتن به حساب نمی‌آید. هرتلینگ در این زمینه گفت: درحال حاضر ایالات‌متحده نیازی به اقدام جدی علیه تهدیدات فعلی کره‌شمالی ندارد. این کارشناس نظامی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کره‌شمالی یک تهدید فوری برای آمریکا و متحدانش به شمار می‌آید، گفت: درحال حاضر این کشور تهدید به حساب نمی‌آید.

چالش‌های تکنولوژیک

درحالی که کره‌شمالی صبح یکشنبه یک بمب هیدروژنی منفجر کرد و در اواسط تابستان هم موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای خود را مورد آزمایش قرار داد و مدعی شد که این موشک‌ها می‌توانند به آمریکا برسند، با این حال کارشناسان می‌گویند کره‌شمالی هنوز به این فناوری دست نیافته که بتواند هر دوی اینها را با هم در یک سیستم ترکیب کند.

کارل شوستر، مدیر سابق عملیاتی در مرکز اطلاعات مشترک ستاد فرماندهی منطقه پاسیفیک می‌گوید: یک آزمایش موفق به این معناست که آنها می‌توانند سلاح بسازند اما هرگز به این معنی نیست که آنها آماده استفاده فوری از آن هستند. اما دیگران هشدار داده‌اند که باید گفته‌های رژیم کیم جونگ اون را جدی گرفت و هیچ‌کس نمی‌تواند با قطعیت بگوید که آنها تنها دارای یک موشک هسته‌ای هستند و نباید ریسک کرد تا زمانی که آنها جایی را مورد هدف قرار دهند. جفری لوییس یک کارشناس در موسسه میدل‌بوری در این زمینه می‌گوید: شما اگر پس از آزمایش هسته‌ای آنها حمله کنید، این یک جنگ پیشگیرانه به حساب نمی‌آید. این دیگر همان جنگ هسته‌ای است.

واکنش کره‌جنوبی به آزمایش هسته‌ای پیونگ‌یانگ

کره‌جنوبی روز دوشنبه با تمرین نظامی خود این پیام را به کره‌شمالی ارسال کرد که به دنبال از بین بردن رژیم کیم جونگ اون است. این تمرین نظامی درست یک روز پس از آزمایش اتمی پیونگ‌یانگ صورت گرفت. همچنین گفته می‌شود که سئول و واشنگتن بر ارسال بیشتر تجهیزات راهبردی نظامی به توافق رسیده‌اند. در این ارتباط ژنرال جانگ کیونگ سو در یک کنفرانس جدید خبری گفت: این تجهیزات شامل ناوهای هواپیمابر و جنگنده‌های بیشتر است. او همچنین اعلام کرد که کره‌جنوبی در نظر دارد تمرینات نظامی دیگری هم انجام دهد تا به پیونگ‌یانگ نشان دهند که میزان اراده و آمادگی آنها چقدر است. کره‌‌جنوبی روز دوشنبه اما با جنگنده‌های خود دست به یک تمرین نظامی زد. در این تمرین نظامی جنگنده‌های اف-۱۵ کره‌جنوبی حضور داشتند.

انتظارات از چین

آزمایش اخیر کره‌شمالی موجب شده است انتظارات از چین برای کنترل پیونگ‌یانگ بالاتر برود. اما چین پیش‌تر نیز گفته بود این تنها وظیفه آنها نیست که اقداماتی علیه کره‌شمالی انجام دهند. چین در چند هفته اخیر از دست غربی‌ها به دلیل آنچه مسوولیت‌پذیری این کشور در کنترل کره‌شمالی می‌خوانند، به شدت عصبانی است. به گزارش رویترز، چین همچنین به دلیل تمرین نظامی کره‌جنوبی و واشنگتن ناراحت است زیرا این تمرین نظامی را به منزله افزایش تنش‌ها می‌داند. روآن زونگ‌زی، یک دیپلمات سابق چین به رویترز می‌گوید: ایالات‌متحده باید نقش خود را در مهار این بحران ایفا کند، نه اینکه چشم‌هایش را ببندد و فقط از چین انتظار معجزه داشته باشد.

روآن البته این احتمال را می‌دهد که آزمایش هسته‌ای اخیر کره‌شمالی موجب شود که چین نیز با اقدامات جدید مجامع بین‌المللی علیه پیونگ‌یانگ موافقت کند و احتمالا در قطع صادرات نفت به این کشور اقداماتی را ترتیب دهد. روزنامه گلوبال تایمز چین در این زمینه اما به استرالیا و بریتانیا حمله کرده است، چرا که این دو کشور خواسته‌اند تا با تحت فشار قرار دادن چین اقدامات سختگیرانه‌تری را علیه کره‌شمالی اتخاذ کند. چین هر چند احتمال می‌رود با برخی تحریم‌ها موافقت کند اما از اینکه بار کنترل بحران شبه‌جزیره را به تنهایی به دوش بکشد بسیار عصبانی است.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید