با اینکه شاخص بورس اوراق بهادار از ۱۷ آذر در قله ۸۱ هزارو ۳۴۲ واحد ایستاد و با کاهش روبرو شد، اما پیش بینی می شود در چند ماه آینده شرایط بورس در مقایسه با وضعیت کنونی تغییر کند و با رشد همراه شود. مدیر امور اعضای کانون کارگزاران، بخشی از رشد اقتصادی را حاصل […]
با اینکه شاخص بورس اوراق بهادار از ۱۷ آذر در قله ۸۱ هزارو ۳۴۲ واحد ایستاد و با کاهش روبرو شد، اما پیش بینی می شود در چند ماه آینده شرایط بورس در مقایسه با وضعیت کنونی تغییر کند و با رشد همراه شود.
مدیر امور اعضای کانون کارگزاران، بخشی از رشد اقتصادی را حاصل افزایش تولید در شرکت های پذیرفته شده در بازار سرمایه ایران عنوان کرد و افزود: بورس کشور از این بابت به صورت مستقیم و بابت رشد بودجه های دولتی نیز به صورت غیرمستقیم منتفع می شود.
بهزادفر، یکی دیگر از عوامل رشد بازار سرمایه را افزایش قیمت نفت و انتظار عدم افت آن دانست و گفت: نکته مهم پیش روی بازار رشد قیمت نفت است؛ قیمت نفت اوپک در دیماه سال گذشته ۲۶ دلار بود اما اکنون به محدوده ۵۳ دلار رسید و انتظار عمده تحلیلگران اقتصادی نیز این است که در سال میلادی جاری حداقل شاهد افت نفت به زیر قیمت ۵۰ دلار نباشیم.
وی افزود: در این شرایط، با رشد قیمت نفت قیمت فلزات اساسی و قیمت محصولات و مشتقات نفتی نیز رشد مناسبی داشته که این موضوع موجب تعدیل مثبت در شرکت های وابسته شد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: علاوه بر آن، رشد قیمت نفت موجب رشد درآمد دولت می شود که این موضوع نیز موجب رشد بودجه عمرانی کشور خواهد شد و به طور طبیعی تاثیر آن به صورت غیر مستقیم بر بورس ملموس خواهد بود.
بهزادفر یادآورشد: قیمت دلار در ابتدای سال از ۳۵ هزار ریال به محدوده ۴۰ هزار ریال رسید که نزدیک به ۱۶ درصد رشد نشان می دهد؛ این موضوع نیز برای شرکت های بورسی که صادرات محورند بسیار مفید است.
وی ادامه داد: از آنجا که نرخ دلار در محدوده ۴۰ هزار ریال کنترل شد، انتظار نداریم در شرکت های واردات محور نیز شاهد تعدیل منفی سنگین باشیم و در مجموع با مقداری افزایش نرخ محصولات، روند حاشیه سود آنها نیز ثابت خواهد ماند.
این کارشناس بازار سرمایه، آخرین عامل احتمالی رشد بازار سرمایه در ماه های آتی را روند مناسب گزارشات ۹ ماهه دانست و گفت: در گزارش های ۹ ماهه منتشر شده در گروه فلزات اساسی همانگونه که انتظار می رفت، تعدیل های مناسبی رخ داده و انتظار می رود این موضوع در گروه های پتروشیمی و پالایشگاهی و برخی از تولیدکنندگان خودرو تکرار شود.
وی افزود: نکته عجیب اینکه برخی از شرکت های صنعت سیمان پس از ۲ سال افت در سودآوری که از سال ۱۳۹۳ شروع شد، بالاخره گزارش های مثبتی را در سامانه کدال قرار دادند و انتظار می رود که چشم انداز مثبت در این خصوص ادامه داشته باشد.