بدون یک واکنش یکپارچه نمیتوان جلوی «فاجعه» را گرفت باید همین الان از این وضعیتی که هر کشور راهبرد بهداشتی خودش را پی بگیرد، دوری کرد و در مسیری افتاد که ضامن ارائه واکنشی شفاف، و هماهنگ باشد؛ از جمله با کمک به کشورهایی که برای مقابله با آن کمتر آماده هستند.
به نقل ازصدانیوز، تعداد قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا روز پنجشنبه ۲۹ اسفند از تعداد مشابه در چین بیشتر شد و کارشناسان معتقدند که این یکی از نشانههای گسترش خطرناک این ویروس در اروپا و آمریکاست.تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا به سه هزار و ۴۰۵ نفر رسید که حدود ۱۵۰ نفر بیشتر از کل تلفات در چین است. ولی باید در نظر گرفت که جمعیت چین تقریبا ۲۰ برابر جمعیت ۶۰ میلیونی ایتالیاست.
افزایش چشمگیر تعداد قربانیان در ایتالیا درست در روزی اتفاق میافتد که حدود سه ماه پس از آغاز شیوع کرونا در شهر ووهان چین، امروز برای نخستین بار هیچ مورد جدیدی از ابتلا به این ویروس در این شهر گزارش نشده است.شاید این نشانهای باشد که اقدامات شدید و سختگیرانه حکومت و حزب کمونیست چین در کنترل شیوع ویروس به مراتب از کشورهای دیگر موثرتر بوده است.
از سوی دیگر توقف تمرینات تیمی و فرایند مسابقات ورزشی، باشگاههای ورزشی در آلمان را با مشکل خطر جدی ورشکستگی مالی روبرو کرده است. این مسئله به ویژه شامل حال ورزش قهرمانی و حرفهای در عرصه باشگاهها شده است.
در حالی که باشگاههای پُر درآمد و با ثبات مالی و اقتصادی در عرصه فوتبال حرفهای آلمان مانند بایرن مونیخ، بوروسیا دورتموند، ار. ب. لایپزیگ و ت. اس. گ. هوفن هایم از پشتوانه محکمی برای عبور موفقیتآمیز از بحران فعلی برخوردارند، باشگاههای لیگهای پایینتر فوتبال آلمان مانند اف. ث. کایزرزلاترن در لیگ ۳ به علت عدم دریافت درآمدهای لازم از بخشهای حق پخش تلویزیونی، حامیان مالی و فروش بلیط برای تماشاگران، در بحران حیاتی برای ادامه حفظ بقا قرار گرفتهاند.
اما نوروز امسال در سایه بحران جهانی کرونا آغاز شد. ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین مبتلایان کرونا را دارد و بنا به اطلاعات وزارت بهداشت بیماری کرونا هر ۱۰ دقیقه جان یک نفر را میگیرد و شمار جانباختگان و مبتلایان روز به روز بیشتر میشود. طبق آمار رسمی یک روز پیش از سال نو بیش از ۱۸ هزار و ۴۰۷ نفر در ایران به کرونا مبتلا شدند و ۱۲۸۴ نفر نیز فوت کردند.
سخنگوی وزارت بهداشت با ارسال توییتی از مردم خواست در مورد سفر، تردد، جابجایی و دید و بازدید نوروزی آگاهانه تصمیم بگیرید.
در سوی دیگر کره خاکی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه ۲۹ اسفند گفت: از سازمان دارویی آمریکا خواسته است قوانین منسوخ و کاغذبازی را کنار بگذارد تا به این ترتیب در ارتباط با یافتن درمان برای ویروس جدید کرونا، موسوم به کووید-۱۹، پیشرفت سریعی حاصل شود.
رئیس جمهوری آمریکا این سخنان را در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید با حضور دیگر مقامات ارشد عنوان کرد. ترامپ با نام بردن از یک دارویی که از قبل برای بیماری مالاریا استفاده میشده است، اظهار امیدواری کرد که این دارو در پی آزمایشها تاثیر مثبت زیادی بر وضعیت شیوع ویروس جدید کرونا داشته باشد.او همچنین گفت: به شرکتهای هوایپمایی و کشتیهای تفریحی کمک میشود و به شرکتهای هتلداری احتمالا کمک میشود، صنایعی که از ویروس کرونا آسیب دیده اند.
ترامپ در کنفرانس خبری کاخ سفید ضمن انتقاد از عملکرد حکومت چین در ارتباط با شیوع ویروس کرونا و جهانی شدن آن اظهار امیدواری کرد ادعای چین که میگوید مورد جدید ویروس کرونا گزارش نشده است، درست باشد.
موازی با سخنان ترام، ف رماندار ایالت کالیفرنیا، ضمن هشدار نسبت به پیامدهای شیوع گسترده ویروس کرونا، از تمامی شهروندان این ایالت خواسته است در خانه بمانند و جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند.سی ان ان میگوید، این نخستین فرماندار از ۵۰ ایالت آمریکا است که دستور میدهد مردم در خانه بمانند.
گوین نیوسم همچنین در نامهای به دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا خواستار استقرار یک کشتی بیمارستانی ارتش در نزدیکی لس آنجلس شده است.فرماندار کالیفرنیا گفته است که براساس پیش بینی، دستکم ۵۶ درصد از جمعیت ۴۰ میلیونی این ایالت به ویروس کرونا مبتلا خواهند شد.
یک سخنگوی فرماندار کالیفرنیا به «پولتیکو» گفته است: گوین نیوسم در خصوص تهدید ویروس کرونا کلا صادقانه رفتار کرده است.
اما در این میان دبیر کل سازمان ملل با هشدار در مورد احتمال جانباختن میلیونها نفر بهدلیل شیوع ویروس کرونا، میگوید باید بهجای مسیری که کشورها هر یک برای خود پی گرفتهاند، باید فورا به راهبردی یکپارچه، هماهنگ، و شفاف روی آورد.
سخنان آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در ۲۹ اسفند بازتابدهنده اظهارات هفتههای گذشته مقامهای ارشد سازمان جهانی بهداشت است که خواستار تکیه بر دانش و همبستگی بین کشورهای جهان شدهاند. گوترش گفته همبستگی جهانی تنها یک مسئله اخلاقی نیست، بلکه تامینکننده منافع همه است: «اگر بگذاریم ویروس مانند یک حریق لجامگسیخته شایع شود، بهویژه در کشورها و مناطقی که بیشتر در معرض تهدید قرار دارند، میلیونها نفر جان خود را از دست خواهند داد».
دبیرکل سازمان ملل افزوده بدون یک واکنش یکپارچه نمیتوان جلوی «فاجعه» را گرفت: «باید همین الان از این وضعیتی که هر کشور راهبرد بهداشتی خودش را پی بگیرد، دوری کرد و در مسیری افتاد که ضامن ارائه واکنشی شفاف، و هماهنگ باشد؛ از جمله با کمک به کشورهایی که برای مقابله با آن کمتر آماده هستند».
در نهایت شبکه اجتماعی توییتر اعلام کرده مطالبی را که شامل اطلاعات نادرست و ادعاهای تأیید نشده درباره ویروس کرونا باشد حذف خواهد کرد.به گفته توییتر طبق مقررات تازه این شبکه، انتشار توییتهایی که مردم را در معرض خطر بیشتر ابتلا به کووید ۱۹ قرار بدهد، ممنوع است.
از جمله این گونه مطالب، ادعاهایی است مبنی بر اینکه بعضی گروههای خاص بیشتر مستعد بیماری کرونا هستند. این مقررات شامل توییتهایی نیز میشود که در رد توصیههای کارشناسی یا حاوی توصیههای غیررسمی درباره تشخیص و درمان بیماری باشد.
این شبکه اجتماعی در پُستی که در وبسایتش منتشر کرده، آورده است: ما این مقررات را با هماهنگی کامل با شرکای قابل اعتماد خود از جمله دست اندر کاران بهداشت عمومی و دولتها اعمال خواهیم کرد و در ارزیابی محتوای منتشر شده، از اطلاعات ارائه شده توسط این نهادها بهره خواهیم جست.
با سیاست جدید، محتوای مخرب مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت و توییتهایی که “بیشترین خطر آسیب رسانی” را برای کاربران دیگر را به همراه داشته باشد، حذف خواهد شد.