ساعتی پیش خبری منتشر شد مبنی بر درگذشت استاد محمدرضا شجریان که سایت انتخاب و عصر ایران نیز این موضوع را تایید کردند اما دقایقی پیش همایون شجریان فرزند ایشان با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود، درگذشت پدر را تکذیب کرد.
به نقل ازصدانیوز،ساعتی پیش خبری منتشر شد مبنی بر درگذشت استاد محمدرضا شجریان که سایت انتخاب و عصر ایران نیز این موضوع را تایید کردند اما دقایقی پیش همایون شجریان فرزند ایشان با انتشار پستی در صفحه شخصی اینستاگرام خود، درگذشت پدر را تکذیب کرد.
او کار حرفهای اش را با تلاوت قرآن و در دهه ۳۰ شمسی آغاز کرد. در دهه ۴۰ شمسی به تهران آمد و موسیقی را نزد اساتیدی چون احمد عبادی و اسماعیل مهرتاش فراگرفت. در دهه ۵۰ شمسی سنتور نوازی و ردیف آوازی ایران را نزد استاد فرامز پایور آموخت و در مکتب اساتیدی چون نورعلیخان برومند با شیوه آوازی سید حسین طاهرزاده آشنا شد. او همچنین ردیف آوازی را در مکتب استاد عبدالله دوامی نیز آموخته است.
استاد شجریان به احترام پدرش که از قاریان معروف مشهد بودند، و میخواستند خاندان شجریان با خواندن قرآن شهرت داشته باشند، با نام سیاوش بیدگانی آثارش را ارائه میکرد اما در دهه ۵۰ با اجازه پدر نام شجریان در آواز ایرانی شنیده شد.
او بعدها و در اواخر دهه ۵۰ به گروه چاووش پیوست که قطعه مشهور سپیده (ایران ای سرای امید) برای همان دوران است. محمدرضا شجریان پس از انقلاب هم به فعالیتاش در زمینه آواز ایرانی ادامه که عمده فعالیتهای او به همراه پرویز مشکاتیان، آهنگساز صاحب سبک و نوازنده چیره دست سنتور بود.شجریان در دهه ۸۰ به همراه استاد حسین علیزاده و استاد کیهان کلهر و پسرش همایون شجریان تور کنسرتی را در اروپا و آمریکا برگزار میکند که حاصل آن چندین آلبوم موسیقی شد. در اواخر دهه ۸۰ شمسی محمدرضا شجریان به دلایلی پخش آثارش را از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ممنوع کرد و از آن تاریخ دیگر موفق به برگزاری کنسرت در ایران نشد. اما فعالیتهای او در نقاط مختلف جهان ادامه داشت. در دهه ۹۰ دچار بیماری سختی شد که برای درمان به آمریکا رفت و مدتی آنجا بود و سپس در حالی که گفته میشد حال جسمانی او بهتر شده به ایران بازگشت.
در حال حاضر دوستان استاد محمدرضا شجریان نیز با انتشار پست های اینستاگرامی، وضعیت جسمانی صدای آواز ایران را بهتر از ساعات پیش می دانند.