بین مصرف دارچین و دیابت ارتباط نزدیکی وجود دارد. بیماران دیابتی که ۱ گرم دارچین را روزانه مصرف نمودهاند، قند خونشان ۳۰ درصد کاهش داشته است. بالا بودن قند خون و عدم کنترل آن برای مدت طولانی میتواند در همه اعضای بدن مانند چشم، کلیه، قلب و عروق خونی ایجاد اختلال نماید. در این مطلب […]
بین مصرف دارچین و دیابت ارتباط نزدیکی وجود دارد. بیماران دیابتی که ۱ گرم دارچین را روزانه مصرف نمودهاند، قند خونشان ۳۰ درصد کاهش داشته است.
بالا بودن قند خون و عدم کنترل آن برای مدت طولانی میتواند در همه اعضای بدن مانند چشم، کلیه، قلب و عروق خونی ایجاد اختلال نماید. در این مطلب به درمان این بیماری توسط گیاهان دارویی و ارتباط بین مصرف دارچین و دیابت میپردازیم.
قند خون معمولا پس از مصرف وعدههای غذایی افزایش مییابد، بر این اساس وعدههای غذایی دارای چربی و قند زیاد، قند خون را به مقدار بیشتری بالا میبرند، در این حالت، بدن انسان برای محافظت از خود، ترشح انسولین اضافی را آغاز میکند، اما در صورتیکه بدن نتواند پاسخ درستی به میزان انسولین مورد نیاز بدهد، دیابت آغاز شده است. برای درمان دیابت داروهای شیمیایی و گیاهی متعددی وجود دارد. در طب سنتی استفاده از گیاهان سنتی و ادویهها معمولاً جهت کنترل قند خون رایج است که در بین این ادویهها دارچین دارای بیشترین اثر است.
دارچین ادویهای بسیار ارزشمند است که از دوران باستان به عنوان دارویی برای کنترل قند خون شناخته شده بود. دارچین یکی از ادویههای پرمصرف با طعم و بوی بسیار خوش است که البته خواص دارویی فراوانی نیز دارد و در طب سنتی شرقی از جمله طب چینی و ایرانی جایگاه خاصی دارد. چیزی که ما آن را بهعنوان دارچین میشناسیم پوست قهوهای رنگ درخت دارچین است که درختچهای کوچک و همیشه سبز است. تحقیقات زیادی تاثیر دارچین در کاهش قند خون را نشان داده است. به بیماران دیابتی، به ویژه دیابت نوع اول توصیه میشود مقدار بیشتری دارچین در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنند. این گیاه سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در کاهش چربی خون نیز مفید است.
تحقیقات پژوهشگران در زمینه نحوه تاثیر دارچین برای کاهش و تنظیم قند خون، نشان داده که دارچین ظاهرا به سلولهای چربی در تشخیص و واکنش به انسولین کمک میکند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی انجام گرفته نیز نشان داده بود که دارچین سوخت و ساز گلوکز را حدود بیست برابر میکند. در حقیقت دارچین حاوی ترکیباتی است که عمل انسولین در انتقال گلوکز به سلولها را بهبود میبخشد. کالری موجود در دارچین بسیار پایین بوده (هر گرم دارچین کمتر از ۳ کالری دارد)، به همین علت دیابتیها و مبتلایان به مرض قند، بدون خطر چاق شدن میتوانند با افزودن دارچین به غذای روزانه خود، ضمن دادن طعم و عطر مطبوع به غذای خود از خواص دارویی و درمانی آن نیز بهره ببرند.
در زمینه ارتباط مصرف دارچین و دیابت، مطالعات متعددی صورت گرفته است، در یکی از این مطالعات، ۶۰ بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم ، روزانه ۱، ۳ و ۶ گرم دارچین و گروهی دیگر معادل همان میزان دارچین، آرد گندم را به عنوان دارونما مصرف کردند. لازم به ذکر است در این تحقیق، آرد گندم و دارچین به شکل کپسول استفاده میشد. نتایج تحقیق نشان داد، میزان گلوکز، چربی و کلسترول تمام بیمارانی که دارچین مصرف کردند تا ۳۰ درصد کاهش یافت، اما هیچ گونه تغییری در افرادی که دارونما دریافت کردند، مشاهده نشد.
بین مصرف دارچین و دیابت ارتباط تنگاتنگی وجود دارد، گزارشات نشان داده، بیماران دیابتی که به مدت ۴۰ روز، روزانه یک گرم دارچین به رژیم غذایی معمول خود افزودند، میزان قند خون، کلسترول و چربیهای خونشان تا حدود ۳۰ درصد کاهش یافت و این کاهش میزان کلسترول، قند و چربی خون در بیماران دیابتی تاثیر مفیدی و به سزایی در بهبود سلامتی آنها دارد.
افزودن مقدار کمی دارچین به چای، آب پرتقال یا غلات مفید است. با جوشاندن آب با یک تکه دارچین به راحتی میتوان چای دارچینی نیز تهیه کرد. دارچین همچنین از بروز دیابت نوع دوم در افراد در معرض خطر این بیماری جلوگیری میکند.
منبع : سایت الف