زلزله در فوتبال ایران

به نقل از منابع خبری

فوتبال

نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال با قاطعیت می‌گوید پرونده یکی، دوتیم لیگ‌برتری در دست بررسی است و اگر به‌صورت رسمی ثابت شود که آنها قانون بودجه را دور زده‌اند قطع‌به‌یقین دیدارهای آنها سه بر صفر به‌سود رقبا خواهد شد.

 

به گزارش نبأخبر،فدراسیون فوتبال ایران قانونی را پیش‌از شروع لیگ‌برتر ایران تصویب کرده که برخی تیم‌ها به‌دنبال «دور زدن» آن هستند. ماجرا از این قرار است که فدراسیون فوتبال با توجیه اینکه تیم‌ها زیر بار بدهی به بازیکنان‌شان بابت قراردادهای سنگین نروند، قانون سقف بودجه را تصویب کرد. اما برخی تیم‌های لیگ‌برتری نه‌تنها از چنین قانونی تبعیت نکردند بلکه به‌طرقی از خلأ قانونی به بهترین شکل ممکن استفاده کرده و قرارداد بازیکنان خود را به شکلی اعجاب‌بر‌انگیز ثبت کردند. حالا نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال با قاطعیت می‌گوید پرونده یکی، دوتیم لیگ‌برتری در دست بررسی است و اگر به‌صورت رسمی ثابت شود که آنها قانون بودجه را دور زده‌اند قطع‌به‌یقین دیدارهای آنها سه بر صفر به‌سود رقبا خواهد شد.

تهدید متخلفان
قنبرزاده درمورد نامه یکی از نهادهای نظارتی به فدراسیون فوتبال درمورد باشگاه سپاهان تاکید کرد: «در جریان نامه هستم اما به‌دلیل محرمانه‌بودن، عرف اداری و اخلاق حکم می‌کند، عمومی نکنیم. نفیاً، اثباتاً و اصالتاً چیزی را تأیید یا رد نمی‌کنم. با سازمان لیگ دومکاتبه شده و حتی درمورد یک بازیکن ایرانی، خود ما را زیر سوال بردند. گفتند چرا سازمان لیگ کنترل نکرده است. بازیکنی در یکی از باشگاه‌ها داشتیم که قراردادش ریالی بوده اما گفتند هرچه نرخ ارز تغییر پیدا کرد، مبلغ قراردادش افزایش پیدا کند. اخلاقی نیست اسم باشگاه را بیاوریم اما موضوع در دست پیگیری است.» با پیگیری خبرنگار روزنامه هم‌میهن مشخص شده که این دروازه‌بان که اتفاقاً بازیکن قابل اتکایی نیز هست، در قراردادش قیدشده، تا زمانی که دلار 50هزار تومان باشد این بازیکن به‌صورت دلاری مبلغ قراردادش را دریافت می‌کند اما به‌محض افزایش نرخ دلار از 50هزار تومان، قرارداد این دروازه‌بان نیز به‌صورت پلکانی افزایش خواهد یافت. از دیگر تخلفاتی که سازمان بازرسی در حال بررسی است، موضوع یکی دیگر از بازیکنان تیم متمول صنعتی است که خود بازیکن قراردادی 5میلیاردی بسته و همسرش که در همان باشگاه اما نه در تیم فوتبال، حضور دارد با قراردادی 15میلیاردی باعث شده تا چالش‌جدی برای این باشگاه به‌وجود بیاید.

چطور قانون دور زده شد؟
مدیرعامل باشگاه سپاهان اصفهان با حضور در برنامه فوتبال برتر به نکته عجیبی اعتراف کرد که شاید همین موضوع باعث شود نهادهای نظارتی نسبت به قرارداد بازیکنان مطرح با این باشگاه حساس شوند. مهدی سلیمی، مدیر تیم فوتبال سپاهان گفت‌وگویی با برنامه ورزشگاه داشت و در این رابطه اینطور توضیح داد: «عیسی آل‌کثیر قراردادش براساس فرمت ابلاغی سازمان لیگ نبوده و باید اصلاح شود. باید توافق دیگری بین عیسی و باشگاه حاصل شود تا کارتش صادر شود.» درواقع مشکل اصلی آل‌کثیر این بوده که در صورت ثبت قرارداد او با مبلغ فعلی، قرارداد این بازیکن سقف بودجه سپاهان را به بالاتر از مبلغی که سازمان لیگ در نظر گرفته، خواهد برد و به‌همین‌دلیل باید توافقی جدید میان مهاجم فصل گذشته پرسپولیس و مدیران‌باشگاه برای صدور کارت‌بازی این‌بازیکن ایجاد شود. این درحالی‌است که سلیمی پیش‌تر نیز با حضور تلفنی در برنامه فوتبال‌برتر، اعلام کرده بود برای خروج از بحران فعلی، بخشی از قرارداد بازیکنان را برای سال دوم لحاظ و در سازمان لیگ ثبت کردند. موضوعی که با واکنش مجری برنامه فوتبال برتر همراه شد و گفت: «ترفندی که شما استفاده کردید، دقیقاً استفاده از خلأ قانونی است که نسبت به آن بهره بردید اما برای فصل بعد قطعاً به مشکل می‌خورید، چراکه این قانون سقف بودجه برای فصل بعد نیز در نظر گرفته شده و شما از همین حالا بخشی از آن رقم را پیش‌خور کرده‌اید». شنیده‌ها حاکی از آن است که عیسی آل‌کثیر علاوه بر شکایت از باشگاه سپاهان مبنی بر اینکه قرارداد او را ثبت نکرده‌اند، در تلاش است تا با تراکتور به توافق نهایی برسد و تا پیش‌از شروع هفته‌پنجم راهی این تیم تبریزی شود. شواهد نشان می‌دهد مصاحبه علی پروین مبنی بر اینکه یکی از بازیکنان سپاهان قرارداد سنگینی بسته، درست بوده است. علی پروین در مصاحبه‌ای گفته بود، عیسی آل‌کثیر با قراردادی 70میلیارد تومانی به‌مدت دوسال راهی سپاهان شده به‌همین‌دلیل پرسپولیس را ترک کرده است. یحیی گل‌محمدی نیز تایید کرد، بالاترین رقم قرارداد که 15میلیارد تومان است را به عیسی پیشنهاد دادند که مورد موافقت این‌بازیکن قرار نگرفت و راهی اصفهان شد.

باشگاه‌ها هیچ حقی ندارند؟
فدراسیون فوتبال ایران در حالی باشگاه‌ها را مجبور کرده نسبت به سقف بودجه، جوانب را در نظر بگیرند و از قانون پیروی کنند که عملاً یک‌ریال از درآمد تبلیغات‌محیطی و حق‌پخش تلویزیونی، به باشگاه‌ها نمی‌رسد. درخصوص حق‌پخش تلویزیونی در سال 1400 قانونی تصویب شد که مبلغ 15میلیارد تومان در اختیار وزارت ورزش قرار بگیرد و این وزارتخانه مبلغ مذکور را بین تمام فدراسیون‌های زیرمجموعه خودش پخش کند. موضوعی که با مخالفت فوتبالی‌ها همراه شد، چراکه پخش زنده فوتبال با سایر رشته‌ها اصلاً قابل‌قیاس نیست که به یک تناسب مشخص و ثابت، پول به حساب فدراسیون فوتبال واریز شود. ازسوی‌دیگر لیگ برتر ایران بابت تیم‌های قهرمان لیگ‌برتر و جام‌حذفی حتی هزار تومان نیز جایزه‌ای درنظر نگرفته است. رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس با کنایه به این موضوع در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «کاش قهرمان لیگ‌برتر، جام‌حذفی و سوپرجام نمی‌شدیم چون الان با قهرمانی و کسب سه‌گانه، آپشن قرارداد بازیکنان فعال شده و ما بیش‌ازپیش زیر بار قرض خواهیم رفت تا طلب بازیکنان را بدهیم. وقتی درآمد و پاداشی از قهرمانی‌ها نداریم چطور باید طلب بازیکنان از آپشن‌های قراردادشان را پرداخت کنیم؟» حمید درخشان، پیشکسوفت فوتبال ایران در گفت‌وگو با «هم‌میهن» می‌گوید: «متاسفانه باشگاه‌های ایرانی هیچ حقی از درآمد فوتبال ندارند. اصلاً عادلانه نیست وقتی فوتبال از صداوسیما و تلویزیون به‌صورت زنده پخش مستقیم می‌شود، حتی یک‌ریال به باشگاه‌ها بابت حق‌پخش نرسد. وقتی سریالی ساخته می‌شود صداوسیما بابت ساخت این سریال بودجه اختصاص می‌دهد اما وقتی حرف از فوتبال می‌شود، هیچ بودجه‌ای نمی‌دهند. با این وضع نمی‌توان مقابل تیم‌های عربستانی به میدان رفت و مطمئن باشید به مشکل جدی می‌خوریم چون با تصویب این قوانین، تیم‌های ایرانی حاضر در آسیا به مشکل می‌خورند».

زلزله در فوتبال ایران؟
بعد از افشای تخلف یکی، دوتیم که البته نامی از آنها آورده نشد، چه تغییری در نتایج تیم‌ها رخ می‌دهد؟ قنبرزاده، نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال به‌صراحت اعلام کرده، نتایج بازی تیم‌هایی که تخلف‌شان در دور زدن قانون مسجل شود، قطعاً سه بر صفر می‌شود. تخلف یکی از تیم‌های لیگ‌برتری که قطعی است اما آیا فدراسیون فوتبال زیربار چنین اتفاقی می‌رود که نتایج تیمی متمول را تغییر دهد؟ مدیر روابط‌عمومی باشگاه پرسپولیس با پرداختن به این موضوع در صفحه شخصی اینستاگرام خود نوشت که نتیجه دیدارهای تیم «ولخرج» باید سه بر صفر شود. هرچند او نیز نامی از تیم متخلف نیاورده اما به‌نظر می‌رسد منظورش همان تیم متمولی است که نتوانسته قرارداد دو بازیکن‌اش را به‌دلیل ردشدن از سقف بودجه ثبت کند. باید دید کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تا چه‌میزان به این موضوع ورود می‌کند و چه حکمی در مورد تخلف صورت‌گرفته صادر خواهد کرد.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید