به نقل از صدا نیوز ، محققان سال هاست تلاش می کنند گونه هایی از برنج را در آب شور پرورش دهند و در حال حاضر توانستند چندین نوع را که از لحاظ تجاری مفید است پرورش و توسعه دهند.۲۰۰ نوع مختلف از برنج در مزارع نزدیک دریای زرد در چین کاشته شد به این […]
به نقل از صدا نیوز ، محققان سال هاست تلاش می کنند گونه هایی از برنج را در آب شور پرورش دهند و در حال حاضر توانستند چندین نوع را که از لحاظ تجاری مفید است پرورش و توسعه دهند.۲۰۰ نوع مختلف از برنج در مزارع نزدیک دریای زرد در چین کاشته شد به این منظور که محققان بتوانند بهترین نوع برنج رشدکننده در آب شور را بیابند.
آب دریا به مزارع پمپاژ و پس از رقیق سازی، به درون کرت های برنج هدایت می شد. دانشمندان انتظار داشتند ۴٫۵ تن برنج در هر هکتار تولید کنند، اما محصولات از حد انتظارات فراتر رفته و به ۹٫۳ تن در هکتار رسید.
لیو شیپینگ – استاد کشاورزی در دانشگاه یانگژو که در این پروژه شرکت کرد، گفت: “نتایج آزمایش به طور چشمگیری از انتظارات ما فراتر رفت.”
در چین حدود یک میلیون کیلومتر مربع زمین وجود دارد که به دلیل شوری بالا، برای مقاصد کشاورزی مناسب نیستند. دانشمندان امیدوارند با توسعه و کاشت برنج جدید در بعضی از این مناطق، بتوانند از این مناطق به شکل مفید برای مقاصد کشاورزی استفاده کنند. اگر حتی یک دهم از این مناطق زیر کشت برنج رود، ۵۰ میلیون تن برنج تولید می شود و این به معنی تولید غذا برای ۲۰۰ میلیون نفر و افزایش تولید برنج تا ۲۰ درصد است.
نوع جدید برنج توسط یک تیم به سرپرستی یوهان لانگپینگ ۸۷ ساله توسعه یافت. او سال هاست که در جهت رشد برنج در شرایط گوناگون جوی تلاش می کند. دولت پین هم از سال ۱۹۷۰ در حال بررسی چگونگی رشد برنج در آب شور است.
برنج آب شور در حال حاضر به قیمت ۶ پوند در چین فروخته می شود که حدود هشت برابر قیمت برنج معمولی است.