اگر به امتداد رشد انسان از بخش جماد و نبات و حیوان بگذریم به بخش ملکوتیاش برسد یک ذرّه بین انسان و غیر انسان مشترک پیدا نمیکند. آن مرز مشترکات انسان و ملائکه است که اگر این باشد «لَصَافَحَتْهُمُ الْمَلَائِکَه».
به نقل ازصدانیوز، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در اولین جلسه درس تفسیر سال تحصیلی جدید (۹۸-۹۹) که به تفسیر آیات سوره انسان اختصاص داشت، بیان داشتند: اینهایی که میگویند انسان با میمون هشتاد درصد مشترکات دارد، این برای تنِ انسان است. اما این ﴿وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی﴾، [این انسان] کلّی را درک میکند، یک حیوان در شرق و غرب عالم پیدا نمیشود که کلّی درک بکند. کجا انسان میتواند نسل قبلی او میمون یا امثال میمون باشد؟!
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در اولین جلسه درس تفسیر سال تحصیلی جدید (۹۸-۹۹) که به تفسیر آیات سوره انسان اختصاص داشت، بیان داشتند:
اینهایی که میگویند انسان با میمون هشتاد درصد مشترکات دارد، این برای تنِ انسان است. اما این ﴿وَ یَسْئَلُونَکَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّی﴾، [این انسان] کلّی را درک میکند، یک حیوان در شرق و غرب عالم پیدا نمیشود که کلّی درک بکند. کجا انسان میتواند نسل قبلی او میمون یا امثال میمون باشد؟!
ایشان ادامه دادند: اگر کسی دائماً در حریم آزمایشگاه موش بگردد، بله، رهآوردش همین است. فتوای درمان و بیماری را از آزمایشگاه موش بخواهد این ﴿فِی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ﴾ را درک نمیکند و اگر در حریم مشترکات بین انسان و حیوان، انسان و دام و مانند آن جستجو کند، این انسان را نمیشناسد و هرگز انسانشناس نخواهد بود. اما اگر به امتداد رشد انسان از بخش جماد و نبات و حیوان بگذرد به بخش ملکوتیاش برسد یک ذرّه بین انسان و غیر انسان مشترک پیدا نمیکند. آن مرز مشترکات انسان و ملائکه است که اگر این باشد «لَصَافَحَتْهُمُ الْمَلَائِکَه».
آآیت الله العظمی جوادی آملی اظهار داشتند: بیشتر قرآن دارد معنویت را میگوید، اخلاق را میگوید، وحی را میگوید، ادب را میگوید. شکم و اینها را که نمیگوید. آنجا که سخن از عدل است سخن از بیشتر نیست. آنجا که شکم است بله، بیشتر است؛ یعنی بخش مشترکات است. وقتی هر آیه را باز میکنید وحدانیت خدای سبحان است، هر آیه را باز میکنید عالم هدفی دارد، هر آیه را باز میکنید وحی و نبوت است؛ اینها ذرهای مشترک بین انسان و حیوان نیست.
معظم له بیان داشتند: اگر شما بخواهید یک دکتر را با همتایانشان بسنجید باید دکتر را با دکترها بسنجید، نه دکتر را با دبستانی و دبیرستانی و دانشگاهی و فوق لیسانسی. انسان را خواستید بشناسید با فرشتهها باید بسنجید. آن بخش بدنی و مادی انسان است. این بیان نورانی امام سجاد است که وجود مبارک حضرتش فرمود در فخر انسان دانشمند همین بس که ذات اقدس الهی وقتی نام علما را میبرد با ملائکه یکجا ذکر میکند. فرمود: ﴿شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ وَ الْمَلائِکَهُ وَ أُولُوا الْعِلْمِ﴾
ایشان اظهار داشتند: اگر کسی خواست انسان را بسنجد که بدنش را نمیسنجد تا بگوییم هشتاد درصد با بوزینه شریک است. آن جا که وحی، برهان، سجده، شکر، توحید و براهین الهی را اقامه میکند آنجا را باید سنجید. یک مشترک بین انسان و دام نیست.