ناگفته هایی از زندگی آیت الله جعفری تهرانی

حجت الاسلام والمسلمین صالحان از شاگردان مرحوم آیت‌الله سید عبدالله جعفری‌تهرانی

ارتباط ایشان با مرحوم آیت‌الله برهان به قدری نزدیک بود که وقتی سید ضیاءالدین طباطبایی به دستور رضا خان برای دیدار خصوصی با آیت‌الله برهان به منزل ایشان آمد، تنها آیت‌الله جعفری تهرانی نزد او حضور داشت.

به گزارش نباءخبر،حجت الاسلام والمسلمین صالحان از شاگردان مرحوم آیت‌الله سید عبدالله جعفری‌تهرانی در مراسم ساگرد ارتحال این عالم وارسته که در مسجد جامع شهرستان فشم تهران برگزار شد، طی سخنانی اظهارداشت: یکی از ابعاد شخصیت معنوی این فقیه عالی‌قدر سیر در عالم ملکوت بود، ایشان مراتب فنا را طی کرد و به عالم ملکوت حضرت صاحب‌الامر‌(عج) راه یافته بود،وقتی به جمکران می‌رفتند در مقام حضرت فنا می‌شدند.

حجت الاسلام صالحان، با بیان اینکه کسانی که به عالم حقیقت راه یافته و با حضرت حق مانوسند دیده باطنی‌شان باز می‌شود افزود: این عالم ربانی در بیست و دومین روز ماه رمضان، آخرین لحظات عمر شریفشان در حالی که در بستر بیماری و در بیمارستان بودند تا لحظه افطار سکوت کرده و به گوشه‌ای نگاه می‌کردند و نزدیک افطار مرا صدا زده و گفتند: امشب شب بیست و سوم است و وقتش رسیده است، او به حقیقت باطنی وصال یار رسیده بود و این حاصل زهد و تقوای خالصانه ایشان است.

این استاد حوزه، با اشاره به بعد زندگی و سیره آیت‌الله جعفری تهرانی گفت: این فقیه بزرگوار از جهت علمی بسیار سخت‌کوش و در کسب علم و معرفت سیره الهی داشت.

وی با تاکید بر مشقاتی که ایشان برای تحصیل علم متحمل می‌شد اظهار داشت: آیت‌الله سید عبدالله جعفری تهرانی از شاگردان ارشد علامه طباطبایی بوده و در محضر علمای بزرگ و گرانقدری چون آیت‌الله العظمی بروجردی‌(ره)، حضرت امام خمینی‌(ره)، آیت‌الله برهان، آیت‌الله العظمی اراکی، آیت‌الله العظمی گلپایگانی و آیت‌الله محقق داماد افتخار شاگردی و کسب علم و معرفت را داشتند.

شاگرد آیت‌الله جعفری تهرانی‌ افزود: این عالم ربانی زمانی که طلبه جوانی بود هر روز قبل از اذان صبح از خیابان مولوی تهران تا مسجد لرزاده را پیاده طی می‌کرد، تا به نماز جماعت آیت‌الله برهان برسد و بعد از نماز از ایشان درس را فرا گرفته و به سمت کارگاهی که در آن کارگری می‌کرد روانه می‌شد و همین جدیت او را به برجسته‌ترین شاگرد آیت‌الله برهان تبدیل کرد.

وی ادامه داد: ارتباط ایشان با مرحوم آیت‌الله برهان به قدری نزدیک بود که وقتی سید ضیاءالدین طباطبایی به دستور رضا خان برای دیدار خصوصی با آیت‌الله برهان به منزل ایشان آمد، تنها آیت‌الله جعفری تهرانی نزد او حضور داشت.

این استاد حوزه ادامه داد: ایشان بعد از طی مراتب شاگردی و کسب علم از محضر آیت‌الله برهان، استاد حوزه علمیه قم شده و از درس مراجع عظام بروجردی‌، امام خمینی‌(ره)، علامه طباطبایی، اراکی، گلپایگانی، محقق داماد و حاج حسین قاضی بهره تام و تمام را برد و به درجه اجتهاد رسید، اما علیرغم مراجعات زیاد برای ارائه رساله ایشان از ارائه رساله خودداری و اجازه انتشار آن را نداد.

وی در ادامه با اشاره به بعد عبادی سیاسی و عبادی اجتماعی آیت‌الله جعفری تهرانی گفت: ایشان یک عارف واصلی بود که سرسپرده خانواده رسالت بود، قریب به 70 سال پیش زمانی که آیت‌الله برهان خواستند برای منطقه فشم روحانی معرفی کنند این زهد و تقوای ایشان بود که باعث انتخابش شد.

شاگرد آیت‌الله تهرانی افزود: فشم آن روز فاقد هر گونه امکاناتی بود و ایشان در راه ترویج دین و تبلیغ با دشواری‌های زیادی مواجه بودند، اما زهد و وارستگی و منش و روش نورانی او در مدت کوتاهی باعث جذب دلها و موفقیت در اشاعه معارف الهی و دینی در این منطقه شده و منشا اصلی ترویج حجاب، اقامه نماز و هموار شدن راه حج برای مردم فشم شدند.

* حتی یک مکروه انجام نداد چه برسید به حرام

وی گفت: در بیان جایگاه وارسته این فقیه عارف و ربانی همین بس که آیت‌الله العظمی سبحانی که از مراجع عظام تقلید است، زمانی که برای اقامه نماز بر پیکر مطهر ایشان حاضر شدند گفتند: در طول هفتاد سالی که ایشان را می‌شناسم، حتی یک مکروه از ایشان صادر نشد، چه رسد به فعل حرام، و قبل از قرائت نماز نیز گفتند من از خدا می‌خواهم من را با ایشان محشور نماید.

* قربانی ولایت شوید

این شاگرد نزدیک و همراه همیشگی آیت‌الله جعفری تهرانی، در بیان ارادت این فقیه عالیقدر به مقام شامخ ولایت فقیه گفت: آیت‌الله جعفری تهرانی نسبت به مقام معظم رهبری اظهار خاکساری تمام می‌نمود، به طوری که در زمان فتنه در سال 88 که خطراتی نظام را تهدید می‌کرد فرمودند: بروید قربانی کنید و من را در آن قربانی‌ها سهیم کنید.

در سفر حضرت آقا به قم مسئول سپاه ولی‌امر اعلام کرد برنامه‌ای داریم تا آقا به ملاقات آیت‌الله جعفری تهرانی بیایند، اما ایشان گفت: این کار اسباب زحمت آقا می‌شود، ضمن آن که همسایه‌ها فکر می‌کنند من کسی هستم لذا من خودم خدمت آقا می‌رسم و با آن حال بیمار خودشان به دیدار معظم‌له رفتند.

وی ادامه داد: این عالم ربانی به خوبی می‌دانست، امروز علم و بیرق دین در دست مقام معظم رهبری است و لذا هنگام دیدار با آقا جلوی همه علما خم شدند و دست مجروح حضرت آقا را بوسیدند و با این کار ارادت خود به معظم‌له را نمایان نمودند.

او در بیان خاطره‌ای از استاد خود گفت: مرحوم علامه طباطبایی، دستوری در خصوص احزار روح به ایشان داده بود، آیت‌الله تهرانی پس از مطالعه آن دستور را با استادش باز گرداند در بیان علت آن به علامه گفتند، این گونه امور ما را از یاد خدا غافل می‌کند، البته ایشان امتحان کرده بودند.

وی در پایان از علاقه آیت‌الله جعفری تهرانی، به مجالس روضه امام حسین‌(ع) و ائمه‌(ع) خبر داد و اظهارداشت: این فقیه ربانی و عالم بزرگ علاقه زیادی به برگزاری مجالس روضه‌خوانی برای ائمه‌(ع) بویژه حضرت زهرا‌(س) و حضرت علی‌اصغر‌(ع) داشت و همواره در بیشتر ایام سال بویژه محرم و صفر و فاطمیه به برپایی این مجالس اهتمام خاصی می‌ورزید.

خاطرنشان می‌شود مرحوم آیت‌الله جعفری تهرانی از علمای تهران و شاگرد علامه طباطبائی پس از عمری تلاش خستگی‌ناپذیر برای ترویج آموزه‌های دینی رمضان سال گذشته دارفانی را وداع گفت.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید