رؤسای سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و فائو هشدار دادند اگر مقامات کشورها در مدیریت مناسب بحران ویروس کرونا شکست بخورند، خطر کمبود مواد غذایی سراسر جهان را تهدید خواهد کرد. بسیاری از دولتها در سراسر جهان جمعیت خود را در تعطیلی و محدودیتهای اجتماعی قرار داده و این امر باعث کاهش شدید روند تجارت بین المللی و زنجیره تأمین مواد غذایی شده است.
به نقل ازصدانیوز،سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و فائو هشدار دادند اگر کشورها در مدیریت بحران کرونا شکست بخورند، خطر کمبود مواد غذایی جهان را تهدید خواهد کرد.
به نقل از خبرگزاری فرانسه ، رؤسای سازمان بهداشت جهانی، سازمان تجارت جهانی و فائو روز چهارشنبه هشدار دادند اگر مقامات کشورها در مدیریت مناسب بحران ویروس کرونا شکست بخورند، خطر کمبود مواد غذایی سراسر جهان را تهدید خواهد کرد.
بسیاری از دولتها در سراسر جهان جمعیت خود را در تعطیلی و محدودیتهای اجتماعی قرار داده و این امر باعث کاهش شدید روند تجارت بین المللی و زنجیره تأمین مواد غذایی شده است.
درحالی که قفسههای فروشگاهها در بسیاری از کشورها خالی شده است، خریدهای ناشی از ترس مردم و ذخیره کردن مواد غذایی پیشتر، شکننده بودن زنجیره تامین مواد غذایی را نشان داده است.
کو دانگو رئیس سازمان کشاورزی و مواد غذایی سازمان ملل، تدروس آداهانم قبریسوس مدیر کل سازمان بهداشت جهانی و روبرتو آزودو مدیر سازمان تجارت جهانی در بیانیهای مشترک اعلام کردند:” بلاتکلیفی درباره دسترسی به مواد غذایی میتواند موجی از محدودیتهای صادراتی را ایجاد کرده و بازار جهانی را با کمبود مواجه سازد. “
در ادامه این بیانیه آمده است:” باتوجه به محدودیتهای کسب و کار ناشی از کووید ۱۹، همه تلاشها باید برای تضمین جریان آزاد تجارت تا حد امکان و جلوگیری از کمبود مواد غذایی صورت گیرد. کشورها همزمان با اقدام برای حفاظت از سلامت و رفاه شهروندان خود باید تضمین کنند طرحهای تجاری شان در ارتباط با شرایط کنونی، این زنجیره غذایی را مختل نمیکند”
دستور به اجرای محدودیتهای اجتماعی و مسافرتی در بلندمدت، خطر بروز مشکل در تولیدات کشاورزی را به دلیل عدم دسترسی به کشاورز و ناتوانی برای انتقال مواد غذایی به بازار به دنبال دارد.
این سه شخصیت اعلام کردند:” چنین اختلالاتی از جمله ممانعت در انتقال کارگران بخش غذا و کشاورزی و تاخیرهای مرزی در انتقال کانتینرهای حامل مواد غذایی باعث ازبین رفتن مواد غذایی فساد پذیر میشود. “
آنها همچنین بر لزوم حفاظت از کارکنان مشارکت کننده در تولید مواد غذایی، فراوری و توزیع و همچنین حفظ زنجیره تامین مواد غذایی تاکید کردند.
آنها اعلام کردند:” ما باید تضمین کنیم واکنش مان به کووید ۱۹ سهوا به کمبود ناخواسته اقلام ضروری و تشدید گرسنگی و سوء تغذیه منتهی نمیشود. “