آغاز تقابل اقتصادی چین با گروه هفت

به نقل از منابع خبری

رهبران گروه هفت در بیانیه‌ای پس از نشستی در هیروشیما ژاپن گفتند: «جهان با افزایش نگران‌کننده‌ی سیاست‌های قهریه اقتصادی‌ای مواجه است که [تنها] به دنبال بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های اقتصادی [طرف مقابل] است».هر چند در این بیانیه به طور مستقیم به کشور چین اشاره‌ای نشده است، اما در جزئیاتی که روز جمعه در مورد طرح پیشنهادی منتشر شد، دولت بریتانیا به تلاش‌های چین برای استفاده از قدرت اقتصادی خود در مناقشات سیاسی با استرالیا و لیتوانی اشاره کرد.

به گزارش نبأخبر،سران گروه هفت بدون نام بردن از چین دست به ابتکار جدیدی زدند تا با سیاست هایی که اقتصاد کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد مقابله کنند.همزمان چین نیز با کشورهای حوزه شوروی سابق که در آسیای میانه هستند و به عنوان حیاط خلوت روسیه شناخته می شوند تشکیل جلسه داد و گفت طرح هایی را به اجرا در می آوریم که عمیقا سطح مشارکت چین با این کشورها را افزایش میدهد.شی جین پینگ همچنین وعده داد حدود 4میلیارد دلار به کشورهای آسیای مرکزی کمک بلاعوض کند.در ارتباط با این موضوع گزارش پیش رو را می خوانید:
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین روز شنبه به منظور گفت‌وگوهای دیپلماتیک با سران گروه هفت وارد هیروشیما در ژاپن شد. سران گروه هفت در نشست دیروز در خصوص مواجهه با سیاست‌های قهریه اقتصادی برخی کشورها واکنش نشان دادند.

ابتکار جدید
سران هفت کشور صنعتی بزرگ جهان روز شنبه در قالب یک ابتکار جدید به توافق رسیدند که در راستای مقابله با «سیاست‌های قهریه اقتصادی»، تمامی توان خود را به کار گیرند.آنها در اجلاس هیروشیما متعهد شدند با هر کشوری که با حربه اقتصاد تلاش کند تا اقتصاد کشور دیگری را وابسته کرده و از آن بعنوان سلاحی استفاده کند مقابله خواهند کرد و چنین کشوری با عواقب جدی آن مواجه خواهد شد.رهبران گروه هفت (G-7) در بیانیه‌ای خاطرنشان کردند، این ابتکار تحت عنوان «پلتفرم هماهنگی در مورد سیاست‌های قهریه اقتصادی»، از سازو کارهایی همچون اعلام هشدارهای اولیه و به اشتراک‌گذاری سریع داده‌ها در خصوص این سیاست‌های اقتصادی استفاده خواهد کرد و اعضای آن به طور منظم برای مشاوره به یکدیگر، ملاقات خواهد کرد.

بیانیه رهبران گروه هفت
رهبران گروه هفت در بیانیه‌ای پس از نشستی در هیروشیما ژاپن گفتند: «جهان با افزایش نگران‌کننده‌ی سیاست‌های قهریه اقتصادی‌ای مواجه است که [تنها] به دنبال بهره‌برداری از آسیب‌پذیری‌های اقتصادی [طرف مقابل] است».هر چند در این بیانیه به طور مستقیم به کشور چین اشاره‌ای نشده است، اما در جزئیاتی که روز جمعه در مورد طرح پیشنهادی منتشر شد، دولت بریتانیا به تلاش‌های چین برای استفاده از قدرت اقتصادی خود در مناقشات سیاسی با استرالیا و لیتوانی اشاره کرد.این بیانیه همچنین رهبران گروه هفت را به تعمیق همکاری در جهت استحکام‌ زنجیره‌های تامین ملزم می‌کند و خواستار نقش بیشتر کشورهای کم درآمد در ارتقای تاب‌آوری اقتصادی شد.
زلنسکی در ژاپن
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین پس از اینکه روز جمعه برای شرکت در نشست سران اتحادیه عرب در عربستان سعودی حاضر شده بود، صبح روز شنبه با یک هواپیمای فرانسوی وارد ژاپن شد. همزمان با ورود زلنسکی به ژاپن برای شرکت در نشست سران گروه هفت، حملات هوایی روسیه به چندین نقطه در اوکراین از جمله کی‌یف، در شب جمعه ادامه پیدا کرد.زلنسکی پیش از ورود به فرودگاه هیروشیما در توئیتی در مورد علت حضور خود نوشت: « ژاپن. گروه هفت. دیدارهای مهم با شرکا و دوستان اوکراین. امنیت و افزایش همکاری برای پیروزی ما. امروز صلح نزدیک‌تر خواهد شد.»

برنامه زلنسکی در ژاپن
به گفته مقامات ژاپن، تصمیم ولودمیر زلنسکی برای سفر به هیروشیما به «علاقه شدید» او برای شرکت در مذاکرات بر دفاع از کشورش در برابر روسیه نشئت می‌گیرد.یک مقام اتحادیه اروپا که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران درباره این مذاکرات توضیح داد، گفت زلنسکی روز یکشنبه در دو جلسه جداگانه شرکت خواهد کرد. اولین جلسه با تمرکز بر موضوع جنگ در اوکراین، تنها با شرکت اعضای گروه هفت برگزار خواهد شد. نشست دوم شامل اعضای گروه ۷ و همچنین سایر کشورهای دعوت شده برای شرکت در نشست خواهد بود و بر «صلح و ثبات» تمرکز خواهد داشت.

تقابل رهبران آسیای مرکزی با رهبران گروه هفت
شی جین پینگ، رئيس جمهوری چین، روز جمعه از یک طرح بزرگ برای توسعه آسیای مرکزی رونمایی کرد که قرار است در آن زیرساخت‌های این منطقه گسترش و تجارت آن هم تقویت شود.این طرح چین در منطقه‌ای که به طور سنتی حوزه نفوذ روسیه به شمار می‌رفته به ایفای نقش رهبری پکن در این محدوده می‌انجامد. آقای شی در سخنرانی خود در اجلاس سران چین و آسیای مرکزی با رونمایی از این طرح همچنین تاکید کرد که پکن آماده پیشبرد راهبردهای توسعه هماهنگ در کشورهای قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و همچنین ازبکستان است.شی در ادامه در یک کنفرانس مطبوعاتی همراه با همتایان خود در کشورهای آسیای مرکزی گفت: «ما مشترکا یک الگوی جدید همکاری داریم که عمیقا سطح مشارکت میان این کشورها را تقویت می‌کند. این اجلاس انگیزه جدیدی برای توسعه در این منطقه پدید آورده و انرژی مثبت قدرتمندی برای صلح و ثبات و توسعه تزریق می‌کند.» بر اساس این طرح پنج جمهوری پیشین شوروی، در صورت بروز اختلال در کریدورهای تجاری در دسترس، یک مسیر جایگزین برای انتقال سوخت، کالا و غذا با چین در دسترس خواهند داشت.این همکاری‌ها که در اجلاس دو روزه وعده داده شده در تضاد با تصویر منفی است که رهبران گروه ۷ در نشست خود در ژاپن تلاش داشتند از چین ارائه دهند. به نظر می‌رسد حمایت چین از آسیای مرکزی نیز وزنه‌ای در مقابل اتهامات آمریکا در مورد دیپلماسی اجباری این کشور باشد.

حجم تبادلات تجاری بین چین و کشورهای آسیای مرکزی
رئيس جمهوری چین در بخش دیگری از صحبت‌های خود تاکید کرد که برای تقویت همکاری و توسعه آسیای مرکزی ۲۶ میلیارد یوان برابر با حدود ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار حمایت مالی و کمک‌های بلاعوض به کشورهای آسیای مرکزی اختصاص خواهد داد. شی همچنین گفت که ساخت خط لوله گاز طبیعی چین به آسیای مرکزی باید تسریع شود. او در ادامه تاکید کرد که تجارت نفت و گاز میان پکن و این کشورها باید افزایش یابد و همکاری‌های خود را در زمینه انرژی توسعه و همچنین همکاری‌ها در زمینه انرژی‌های جدید و استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را تقویت کنند. تجارت دو طرفه بین چین و آسیای مرکزی در سال گذشته به رکورد ۷۰ میلیارد دلار رسید و قزاقستان در این زمینه با ۳۱ میلیارد دلار پیشتاز بود.


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید