آمریکا از زمان آغاز اشغالگری خود در عراق از سال ۲۰۰۳ یک استراتژی خاص را دنبال کرده که این استراتژی چشم انداز واضح و ثابت واشنگتن را در این کشور شکل داده است. این سیاست آمریکا در استراتژی خود طبق نظریه دفاع «زبیگنیف برژینسکی» مشاور امنیت ملی وقت آمریکا٬ در اشغالگری آن در عراق کاملا مجسم شد.
به نقل ازصدانیوز،آمریکا از زمان آغاز اشغالگری خود در عراق از سال ۲۰۰۳ برای اجرای یک استراتژی با اهداف خاص خود تلاش میکند که بر ۳ رکن اصلی استوار است.
به نقل از روزنامه رایالیوم آمریکا از زمان آغاز اشغالگری خود در عراق از سال ۲۰۰۳ یک استراتژی خاص را دنبال کرده که این استراتژی چشم انداز واضح و ثابت واشنگتن را در این کشور شکل داده است. این سیاست آمریکا در استراتژی خود طبق نظریه دفاع «زبیگنیف برژینسکی» مشاور امنیت ملی وقت آمریکا٬ در اشغالگری آن در عراق کاملا مجسم شد.
اما این استراتژی بر ۳ رکن اصلی استوار است:
۱-ترس از ایران که در ذهن سیاسی آمریکاییها لانه کرده و آنها را به سمت لابی صهیونیستی و لابی کشورهای حوزه خلیجفارس ( عربستان و امارات که مبالغ هنگفتی را در مراکز مطالعات آمریکایی خرج کردند) سوق داد که متاسفانه در این میان عراق قربانی این ترس آمریکا شد. نتیجه این طرز فکر بیمار آمریکاییها آغاز جنگ عراق علیه ایران با چراغ سبز آمریکا و عربستان برای مقابله با دستاوردهای انقلاب اسلامی بود که تبعات بدی برای عراق به دنبال داشت.
۲-دومین رکن استراتژی آمریکا در عراق این است که این کشور را تبدیل به نقطه آغاز بحرانهای منطقه کرده که نمونه بارز آن ظهور گروههای افراطگرای تروریستی همچون داعش در این کشور بود که البته شواهد زیادی برای این رکن از استراتژی آمریکا در عراق وجود دارد؛ حمله ایالات متحده به عراق در سال ۲۰۰۳ که این کشور را تبدیل به جبهه اصلی اشغالگری واشنگتن در منطقه کرد٬ موجب شد پس از فروپاشی دولت عراق و با توجه به زمینههای فرقهگرایی در آن٬ این کشور تبدیل به میدان جذب و فعالیت هزاران تن از تروریستها و تکفیریهای سراسر جهان شود.
دستور خروج کارکنان سفارت و کنسولگری آمریکا از عراق صادر شد
۳- اما رکن سوم استراتژی آمریکا در عراق به حمایت از رژیم صهیونیستی و تحقق امنیت آن برمیگردد که این رکن ستون اصلی ایجاد بحرانها و هرج ومرج در عراق بود تا صهیونیستها بتوانند پروژه صهیونیستی خود را در جهان تحقق ببخشند.
چشمانداز سیاست آمریکا در این استراتژی آن است که عراق جز در سطح اجرای ابعاد آن تحرک نکند.
اما در این میان حشد شعبی یک خطر و تهدید بزرگ برای ارکان استراتژی مذکور واشنگتن به شمار میآید که آمریکا در تلاش برای تضعیف مقاومت عراق و نیز حفظ پایگاههایش در این کشور برای مقابله با این تهدید است.
به طور کلی عراق برای مقابله با این استراتژی و برنامههای تاکتیکی آمریکا برای اجرای آن در این کشور٬ باید با حل شکافها و اختلافات سیاسی میان احزاب مختلف در برابر برنامهها و پروژههای آمریکا ایستادگی کند که این امر خود عصای جادویی برای حل بحرانهای عراق است.