اسرائیل داشتن سلاح هسته ای را نه رد و نه تایید کرده و گزینه ابهام راهبردی را در زمینه داشتن سلاح هسته ای برگزیده است اما به نظر می رسد که بعد از عملیات طوفان الاقصی و گذشت هشت ماه از مقاومت در غزه، اکنون اسرائیل مجبور شده است که از چارچوب این ابهام راهبردی خارج شود و همانطور که «عمرو موسی» دبیرکل سابق اتحادیه عرب گفت، اظهارات مسئولان اسرائیلی تنها در حد تهدید به استفاده از سلاح هسته ای نیست بلکه به طور تلویحی اشاره می کند که کابینه تندرو کنونی در اسرائیل ممکن است که از آن استفاده کند.
به گزارش نبأخبر، سید «عباس عراقچی» دبیر شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران گفت که تهدید هسته ای رژیم اسرائیل معادله امنیتی را در منطقه تغییر خواهد داد و دیگران را مجبور خواهد کرد که در موقعیت هسته ای خود باز اندیشی کنند.
سید عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی امروز یکشنبه در پنل “موازنه بعد از طوفان الاقصی در سطح منطقه ای” در چارچوب سمینار شبکه الجزیره در شهر دوحه قطر، با تاکید بر اصول بنیادین جمهوری اسلامی ایران در حمایت کامل از ملت و مقاومت فلسطین تاکید کرد: ایران مخالفت عادی سازی روابط با اسرائیل است و ما این موضع و نگرانی خود را به برادران عرب که روابط با اسرائیل برقرار کرده اند و آنهایی که در اندیشه آن هستند، ابراز داشته ایم. ما عادی سازی را خیانت به فلسطین و مسئله فلسطین می دانیم.
وی افزود: ایران مخالف به اصطلاح راه حل موسوم به “دو دولتی” است و این راه حل هرگز موفق نخواهد شد.
عراقچی افزود: اسرائیل نمی تواند به طور اصولی راه حل دو دولتی را چه نتانیاهو وجود داشته باشد یاد نداشته باشد، قبول کند.
وی گفت: راه حل ایران بر مبنای یک کشور واحد است که ساختار آن از طریق اجرای همه پرسی بین همه ساکنان اصلی – مسلمانان و یهودیان و مسیحیان- شکل گیرد.
عراقچی گفت: اکنون اسطوره اسرائیل فرو ریخته است. اکنون اسرائیل باید به قدرت بازدارندگی که حزب الله از زمان جنگ 33 روز سال 2006 میلادی بنیان نهاد، احترام بگذارد. مسائل تغییر کرده است و تغییرات زیادی در راه است.
وی با اشاره به افزایش تنش های هسته ای به علت تهدیدهای هسته ای از جانب رژیم صهیونیستی و تهدید وزیر به اصطلاح «میراث» این رژیم به استفاده از بمب اتم علیه نوار غزه و همچنین تهدید برخی از اعضای سابق و کنونی کنست (پارلمان) رژیم صهیونیستی به استفاده از قدرت هسته ای گفت که یکی از آنها به نام «موشه رگرنو» در توییت خود نوشت که موشک بالستیک دوربرد «اریحا» اسرائیل می تواند کلاهک های هسته ای حمل کند و تهدید به استفاده از آن کرد.
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در همین زمینه افزود: برخی مسئولان آمریکایی هم پیام هایی فرستادند. دو هفته پیش «لیندسی گراهام» عضو مشهور مجلس سنای آمریکا جنگ در غزه را با انداختن دو بمب هسته ای از سوی آمریکا روی ژاپن در جنگ دوم جهانی مقایسه کرد و گفت که استفاده از این بمب ها گزینه درست برای پایان دادن به جنگ بود و برای اسرائیل هرچه ضروری است، باید انجام داد.
وی گفت: اسرائیل داشتن سلاح هسته ای را نه رد و نه تایید کرده و گزینه ابهام راهبردی را در زمینه داشتن سلاح هسته ای برگزیده است اما به نظر می رسد که بعد از عملیات طوفان الاقصی و گذشت هشت ماه از مقاومت در غزه، اکنون اسرائیل مجبور شده است که از چارچوب این ابهام راهبردی خارج شود و همانطور که «عمرو موسی» دبیرکل سابق اتحادیه عرب گفت، اظهارات مسئولان اسرائیلی تنها در حد تهدید به استفاده از سلاح هسته ای نیست بلکه به طور تلویحی اشاره می کند که کابینه تندرو کنونی در اسرائیل ممکن است که از آن استفاده کند.
عراقچی در سخنرانی خود در این پنل که توسط مترجم شبکه الجزیره به عربی ترجمه می شد، افزود: تهدید هسته ای اسرائیل معادله امنیتی را در منطقه تغییر خواهد داد و دیگران را مجبور خواهد کرد که در موقعیت هسته ای خود باز اندیشی کنند.
وی تاکید کرد که باید منطقه خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای باشد و باید رژیم صهیونیستی خلع سلاح هسته ای شود.