به گزارش گروه فارس، نشریه آمریکایی «فارین افرز» در یادداشتی به قلم «دنیس راس» و «آندرو تبلر» در زمینه سیاستهای دولت آینده آمریکا با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» نوشت: هنگامیکه دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ مراسم تحلیف را به جا میآورد، بغرنجترین چالش سیاست خارجی او «سوریه» خواهد بود. […]
به گزارش گروه فارس، نشریه آمریکایی «فارین افرز» در یادداشتی به قلم «دنیس راس» و «آندرو تبلر» در زمینه سیاستهای دولت آینده آمریکا با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» نوشت: هنگامیکه دونالد ترامپ رییس جمهور منتخب آمریکا در ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ مراسم تحلیف را به جا میآورد، بغرنجترین چالش سیاست خارجی او «سوریه» خواهد بود.
بر اساس این گزارش، در دولت اوباما رییس جمهور کنونی، سیاست آمریکا متمرکز بر نبرد با داعش در عراق و سوریه بود اما با نوسان های ایجاد شده در این گروه، اینک دولت اسد و بازیگران بیرون این ماجرا یعنی ایران و روسیه در حال قدرت گرفتن هستند، پس صرف نبرد با داعش برای رهبر آینده آمریکا کافی نیست.
فارین افرز مینویسد: جدای از تبعات فاجعه بار انسانی، تصمیم واشنگتن (دولت کنونی) بر تمرکز صرف در نبرد با داعش، نه تنها دست «اسد» رییس جمهور سوریه بلکه دست ایران و روسیه را نیز برای تغییر موازنه قوا در این کشور بازگذاشته است.
بر این اساس، این امر تردیدهایی را برای اعراب منطقه و اسرائیل به عنوان شرکای آمریکا در مورد اینکه آیا واشنگتن اهمیتی به جنگ قدرت بین ایران و اعراب خلیج فارس که در آن مسکو حمایت از تهران را برگزیده است میدهد یا خیر، برانگیخته است.
این نشریه مینویسد: ادامه موضعگیری منفعلانه از سوی دولت ترامپ این تصور را که آمریکا آماده تسلیم شدن برابر برنامههای منطقهای ایران و روسیه است، تقویت میکند. مادامیکه این رویکرد پابرجا باشد برای آمریکا مشکل است که شرکای سنی خود را برای نبرد با داعش ترغیب کند زیرا آنها تهدید قابل کنترلی را از ناحیه ایران متصور هستند.
با این حال آمریکا هنوز اهرم فشاری را دارد که «اتحاد مجدد سوریه» میباشد.
روسیه احتمالا با بمباران حلب امید دارد که شورشیان تقسیم بالفعل این کشور به شرط باقی ماندن اسد در قدرت را بپذیرند اما چنین پیامدی بعید است که پایه اتحاد ملی مجدد این کشور قرار گیرد .
پس لازم است که به «پوتین» رییس جمهور روسیه فهمانده شود آمریکا تنها با یک آتش بس واقعی کنار خواهد آمد بطوریکه بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد و همه محاصرههای موجود برافتاده، مسیر ارسال کمکهای بشر دوستانه باز شوند، پیشنویس قانون اساسی جدید تدوین شود و اسد نیز راضی به حضور در یک دوره ۱۸ ماهه انتقالی باشد. البته پوتین باید بداند که در صورت نقض هرگونه از این اصول از سوی اسد، آمریکا از حملات نظامی تنبیهی استفاده میکند. این خود به تنهایی پیامی به منطقه دال بر این است که دولت ترامپ وضعیت منطقه را درک میکند.
این نشریه نوشت: ترامپ باید پیام شفافی را به پوتین مبنی بر این ارسال کند که اگر روسیه حمایت از اسد را ادامه دهد و او نیز در اجرای تعهدهایش در راستای قطعنامه ۲۲۵۴ ناتوان باشد، روسیه در تله نبرد هزینهداری که نمیتواند پیروز شود گرفتار خواهد شد.
در انتهای این مطلب آمده است: در ارائه این گزینهها آمریکا باید بر این واقعیت تاکید کند تا مادامی که اسد در قدرت باشد راه حل سیاسی کلی برای برون رفت از بحران سوریه با توجه به تلفات بالای انسانی، جنایات رخ داده بسیار زیاد، درد و آلام بیش از حد مخالفان دولتی و حامیان منطقهای آنها امری نشدنی است.
منبع:الف