به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدانیوز به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، برخی از اعضای اتاق بازرگانی که عموماً صادرکننده جزء هستند، از طریق رسانههای نزدیک به این تجار پیوسته خواستار رشد بهای ارز هستند. زیرا افزایش بهای ارز سود آنها را بیشتر و بیشتر میکند، اما نکته قابل تأمل این است که با […]
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدانیوز به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، برخی از اعضای اتاق بازرگانی که عموماً صادرکننده جزء هستند، از طریق رسانههای نزدیک به این تجار پیوسته خواستار رشد بهای ارز هستند. زیرا افزایش بهای ارز سود آنها را بیشتر و بیشتر میکند، اما نکته قابل تأمل این است که با افزایش بهای ارز چه اتفاقی برای قدرت خرید میلیونها خانوار ایرانی که تنها درآمدشان در ماه بین یک تا ۲ میلیون تومان است، میافتد و اصلاً آیا جامعه ایرانی بیش از این، تحمل تحمیل انواع فشارهای هزینهای ریز و درشت به بودجه ناچیز ماهانهاش را دارد یا خیر؟
برخی از منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت براین باورند که دولت روحانی به شدت تحت نفوذ برخی از اعضای اتاق بازرگانی است و سیاستهایی که از سوی برخی از این اعضا به دولت دیکته میشود، به اجرا در میآید هرچند در صحت و سقم این موضوع تردیدهایی وجود دارد، اما دولت باید توجه کند که در سیاستگذاریهایش در بخشهای مختلف اقتصادی باید منافع عمومی و ملی را مدنظر قرار دهد، نه بخشی از فعالان اقتصادی را.
بیتفاوتی به چالشهای معیشتی طبقات ضعیف جامعه مقولهای است که در رسانههای طرفدار بازار از هفت دولت آزاد موج میزند و امروز سؤال اساسی در رابطه با تحولات ارزی و ارزش پول ملی کشور و همچنین سیاستهای اقتصادی دولت این است که آیا نباید نگران وضعیت خانوارهای پایین درآمدی جامعه باشیم.