شیوع کرونا از حدود دو سال پیش، پهناورترین کشور جهان را هم با چالش های جدی در حوزه های مختلف از جمله آموزش و پرورش روبرو کرد با این حال روسها پس از وقفه یک ساله، کودکان و نوجوانان خود را به مدارس بازگرداندند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدا نیوز،دی ماه سال ۹۸ بود که مقام های روسیه اذعان کردند که کرونا وارد این کشور شده است، اگر چه در ابتدا روسها هم چندان ویروس کوید ۱۹ را را جدی نگرفتند، اما با روند ویرانگر و رو به رشد همه گیری آن، افزایش روزانه تعداد جانباختن و غافلگیری کادر درمان، تدابیر کم کم شدیدتر شد و تعطیلاتی که در نخستین گام قرار بود تنها چند هفته باشد یک شبه به سه ماه افزایش یافت و پس از آن نیز چندبار دیگر تمدید شد تا عملا دانش آموزان روس به دلیل قرنطینه اجباری، سال تحصیلی خود را در خانه بگذرانند.
سرگئی کراوتسوف وزیر وقت آموزش و پرورش روسیه که در این کشور به او وزیر روشنگری می گویند، در نخستین کنفرانس مطبوعاتی خود برای اعلام تعطیلات کوتاه مدت کرونایی مدارس، مدعی شد که تلاش می شود بصورت آنلاین دانش آموزان آموزش ببینند و درب مدارس همواره باز خواهد ماند اما او هم به مانند خیلی های دیگر سخنان خود را در کنفرانس خبری بعدی تکذیب کرد و از تعطیلات سراسری حمایت کرد.
تعطیلات سه ماهه دوم کرونایی در روسیه همزمان شد با کشف واکسن اسپوتنیک وی، که در آن زمان نخستین واکسن ضد کرونا بود که به جهان معرفی شده بود.
افزایش تولید این واکسن و گذار از دوران بالینی آن، شرایط را برای باز شدن بسیاری از مشاغل به صورت تدریجی فراهم کرد با این حال، مقامات وزارت روشنگری روسیه اعلام کردند که از جمله دستگاه های پیشرو در بازگشت به کار خواهند بود چرا که امکانات آنلاین آنچنان که باید جوابگوی نیاز دانش آموزان نیست.
برهمین اساس بود که پارسال مدارس روسیه به روی دانش آموزان باز شد با این تفاوت که شرایط جدیدی در مدارس وضع شد که طبق نظر سازمان خدمات فدرال روسیه باید در تمامی مدارس روسیه به اجرا گذاشته می شد.
براساس قوانین جدید، تا خروج از شرایط اضطراری، برگزاری رویدادهای جمعی در مدارس، اعزام دانش آموزان به اردو، آموزش های اضافی و اوقات فراغت و هرگونه رویداد ورزشی ممنوع شد ضمن اینکه اندازه گیری اجباری دمای بدن دانش آموزان، نظافت و تهویه منظم، رعایت فاصله میان دانش آموزان در کلاس و قرنطینه دانش آموزان مشکوک به ابتلا به بیماری هم در دستور کار قرار گرفت ضمن اینکه دانش آموزان باید کل روز را در کلاس درس می گذراندند.
با توجه به اینکه بازشدن مدارس همزمان بود با شروع فصل سرما در روسیه، آمارها از افزایش ابتلا به کرونا در روسیه حکایت داشت، همین امر کافی بود تا سیلی از انتقادها از دولت برای بازگشایی مدارس به راه بیفتد با این وجود مدارس با قوانین جدیدی که اتخاذ شده بود به کار خود ادامه دادند.
امسال نیز چند هفته پیش برای دومین سال پیاپی، دانش آموزان با شرایط قرنطینه های که پارسال وضع شد و امسال تمدید گشت به مدارس بازگشتند اگرچه همچنان آمار مرگ و میر و شیوع کرونا در روسیه بالاست و کارشناسان از بروز احتمالی پیک بعدی با سردتر شدن هوا و بازشدن مدارس خبر می دهند.
در این مدت کوتاه که مدارس در روسیه باز شده اند کم نیستند والدینی که در گفت وگو با رسانه ها از بازگشایی کلاس های درس شکایت دارند و معتقدند تدابیر به کار گرفته شده توسط کودکان و نوجوانان به خاطر سن کم آنان اجرا نمی شود عملا فاصله گذاری میان کودکان و نوجوانان خنده دار است با این وجود به نظر نمی رسد که نظر مقامات روسیه در این باره که دانش آموزان باید در مدارس تربیت شوند، تغییر کند.
برخی صاحبنظران در روسیه معتقدند با وجود اینکه این کشور در تولید واکسن پیشرو بوده است اما همچنان میزان واکسیناسیون در بین روسها به اندازه کافی بالا نیست که ایمنی گله ای ایجاد شده باشد.
براساس پیش بینی ها حداقل تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی یا دی ماه سال جاری زمان نیاز است تا ۵۰ درصد جمعیت ۱۴۵ میلیون نفری روسیه واکسینه شوند و تنها در صورت عبور از ۶۰ درصد جمعیت واکسینه می توان گفت که ایمنی گله ای در یک کشور بوجود آمده است و دیگر نیازی نیست نگران بازشدن مدارس باشیم.
براساس آماری که سال گذشته توسط وزارت روشنگری روسیه منتشر شد این کشور بیش از ۴۰۰ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف سنی دارد.