در حالی دولت روحانی قصد داشت تا پایان دولت یازدهم پرونده مسکن مهر را ببندد و پیش از انتخابات در این خصوص حاشیههای زیادی به میان آمد که اکنون به نظر میرسد که تکرار وعدهها در دولت دوازدهم ادامه پیدا کند. در این میان اگرچه قائم مقام وزیر راه و شهرسازی نیز هفته گذشته حرفهای […]
در حالی دولت روحانی قصد داشت تا پایان دولت یازدهم پرونده مسکن مهر را ببندد و پیش از انتخابات در این خصوص حاشیههای زیادی به میان آمد که اکنون به نظر میرسد که تکرار وعدهها در دولت دوازدهم ادامه پیدا کند.
در این میان اگرچه قائم مقام وزیر راه و شهرسازی نیز هفته گذشته حرفهای امیدوارکنندهای درباره واحدهای این طرح بیان کرد و گفت با توجه به افزایش تسهیلات از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان از سوی دولت از نظر ساخت مشکلی ندارد. اما اخیرا رئیس کمیسیون عمران مجلس گفته است: با اعتباراتی که دولت برای مسکن مهر اختصاص میدهد، بعید به نظر میرسد این پروژه تا پایان دولت دوازدهم به اتمام برسد. حداقل در بحث زیرساختهای مسکن مهر نیاز به ۱۰ هزار میلیارد اعتبار نیاز است که به نظر میرسد دولت توان پرداخت آن را ندارد.
محمدرضا رضایی از واقعیتی در طرح ملی مسکن مهر پرده برداشت که تاکنون هیچکدام از مسئولان و مدیران دولتی هیچ اظهارنظری درباره آن نکرده بودند. او با انتقاد از اظهارات برخی مسئولان وزارت راه در خصوص اجرایی شدن طرح مسکن اجتماعی گفت: آقایانی که میگویند مسکن اجتماعی وارد فاز اجرایی شده، گزارشی از این عملکرد خود را به مجلس ارائه کنند.
رضایی با بیان اینکه طبق مصوبه مجلس باید سالانه ۲۰۰ هزار مسکن برای قشر آسیبپذیر جامعه ساخته شود، ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی باید عملکرد خود پس از این مصوبه مجلس در برنامه ششم را به پارلمان ارائه کند که تاکنون این اتفاق رخ نداده است.او معتقد است که در مقطعی که پروژه مسکن مهر همچنان نیمه تمام مانده، بحث از مسکن اجتماعی قدری نیاز به کار کارشناسی بیشتری دارد.
از سوی دیگر برآوردهای کارشناسی نشان میدهد به دلیل کم کاری دولتهای قبل در ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی مسکن مهر تامین کلیه خدمات به ارقامی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و به گفته وزیر راه و شهرسازی دو سه دولت آینده هم درگیر این مساله خواهند بود.
انتقادها در خصوص آماده نبودن خدمات زیرساختی مسکن مهر از سوی برخی دلواپسان در حالی مطرح میشود که اختصاص بودجه برای زیرساختها و روبناهای مسکن مهر توسط دولتهای نهم و دهم جدی گرفته نمیشد و حتی بسیاری از افتتاحها در بیابان و بدون ارائهی خدمات صورت گرفت. با این حال شرکت عمران شهرهای جدید دولت یازدهم رویکرد خود را از تحویل واحد صرف به تحویل محله تغییر داد که البته در این بین نواقصی هم بعضا دیده میشود که مستمسک فضا سازی رسانهای قرار میگیرد.
سال گذشته دولت ۸۸۰ میلیارد تومان کمک نقدی و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل اسناد خزانه اسلامی به تکمیل خدمات زیربنایی و روبنایی مسکن مهر اختصاص داد. با این حال گستردگی پروژه مسکن مهر به قدری است که نمیتوان با این رقمها امیدوار بود همه خدمات از قبیل راه، مدرسه، مسجد، درمانگاه، کلانتری، پارک و غیره تامین شود، چرا که بیش از دو میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکن مهر در شهرهای مختلف کشور ساخته شده است.
به عقیده فعالان حوزه ساخت و ساز و عمران زمانی که بحث اتمام پروژه مسکن مهر به میان میآید دو موضوع باید مورد توجه باشد؛ ساخت مسکن و یا ساخت شهرک مسکونی. هم اکنون طبق وعده دولت عمده واحدهای مسکن مهر رو به پایان است اما تامین خدمات و زیرساختها با مشکل مواجه است و به این سادگی برطرف نخواهد شد.
با این حال سهم دولت تدبیر و امید از تحویل واحدهای مسکن مهر ۵۵ درصد و سهم دولت قبل ۴۵ درصد بوده است. به این معنی که دولت یازدهم تنها ۵ درصد بیش از دولت دهم در این طرح فعالیت کرده است.
منبع : پارسینه