به گزارش صدانیوز ، بعد از انتشار نامه وزیر جهاد کشاورزی به جهانگیری و درخواست برای افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان این وزارت خانه، برخی کارشناسان در خصوص بازگشت بی سر و صدای حقوقهای نجومیهشدار داده اند. تقاضای حجتی برای افزایش حقوق کارمندان وزارتخانهاش در حالی صورت میگیرد که بر اساس اخبار منتشر شده در […]
به گزارش صدانیوز ، بعد از انتشار نامه وزیر جهاد کشاورزی به جهانگیری و درخواست برای افزایش ۵۰ درصدی حقوق کارکنان این وزارت خانه، برخی کارشناسان در خصوص بازگشت بی سر و صدای حقوقهای نجومیهشدار داده اند.
تقاضای حجتی برای افزایش حقوق کارمندان وزارتخانهاش در حالی صورت میگیرد که بر اساس اخبار منتشر شده در رسانهها در بخشی از زیر مجموعه وزارت اقتصاد و وزارت کشور افزایش حقوقها تا ۵۰ درصد هم برای برخی از مدیران کلید خورده است.
موضوع حقوقهای نجومیکه از اواسط سال ۹۵ و با افشای فیش حقوقی برخی مدیران بیمه به دغدغه اصلی و روز جامعه تبدیل شد همواره مورد توجه کارشناسان و فعالان اقتصادی و اجتماعی بوده و نشان داده بر خلاف همه ادعاهای دولت درباره تحقق عدالت اجتماعی در کشور همواره طبقهای خاص از امکانات و دریافتیهای کلانی بهره مند بوده و هستند.
مقام معظم رهبری در همین رابطه تیرماه ۹۵ و در دیدار با اعضای هیات دولت تأکید کردند: موضوع حقوقهای نجومی، در واقع هجوم به ارزشها است اما همه بدانند که این موضوع از استثناءها است و اکثر مدیران دستگاهها، انسانهای پاکدست هستند، اما همین تعداد کم نیز خیلی بد است و باید حتماً با آن برخورد شود.
ایشان افزودند که پیگیری حقوقهای نجومینباید شامل مرور زمان شود بلکه باید حتماً به صورت جدی پیگیری، و نتیجه آن به اطلاع مردم رسانده شود.
اما با گذشت نزدیک به دو سال از ماجراهای داغ حقوقهای نجومیبه نظر میرسد برخی از مسئولان در دولت با استفاده از فاکتور فراموشی در گذر زمان در تلاشند تا بار دیگر دستمزدهای میلیاردی را احیا کرده و در چند سال باقی مانده از دولت دوازدهم سرمایهای برای خود دست و پا کنند. برخی دستگاههای دولتی همچنان به دنبال افزایش حقوق کارکنان خود هستند. پدیدهای که به نظر میرسد کم رنگ شدن حساسیتهای عمومیگسترش آن را در بین دستگاههای اجرایی سرعت خواهد بخشید.
برخی کارشناسان از جمله احمد توکلی اعتقاد دارند با افزایش نزدیک به ۵۰ درصدی حقوق در برخی از سازمانها خطر درخواستهای پی در پی وزارتخانههای مختلف برای افزایش امتیازات حقوق و دستمزد وجود دارد و به این ترتیب ممکن است این بار پدیده حقوقهای نجومیدر سایه مجوزهای قانونی هیات دولت تکرار شود.
از سوی دیگر ماده ۲۹ قانون برنامه ششم توسعه و رونمایی از سامانه حقوق و دستمزد مدیران هم هنوز محقق نشده و شفاف سازی داراییهای مدیران هم هنوز آنچنان که باید و شاید عملیاتی نشده است.
همه این مسائل نشان میدهد تبعیض در حقوق و رانت و حقوق نجومیدر دولت روحانی نه تنها ریشه کن نشده بلکه با بهره گیری از برخی پوششها و توجیهها تداوم دارد.البته ذکر این نکته هم ضروری است که رئیس ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی دولت روحانی بر اساس برخی اسناد منتشر شده در رسانهها و خبرگزاریها خود از نجومیبگیران بزرگ بوده است.
جهانگیری بر اساس گزارشها در زمان تصدی هیات مدیره سیمان تهران رقمیبیش از ۸۰۰ میلیون تومان پاداش گرفته و در چنین شرایطی حل بحران حقوقهای نجومیبعید به نظر میرسد.
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که انتشار خبر پرداخت حقوق نجومیدر برخی دستگاهها در روزهای اخیر در درجه اول نشان دهنده وجود ناهماهنگیهای زیاد در دولت است.
عبدالمجید شیخی،استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار «عصر ایرانیان» در این زمینه گفت:این خبر در درجه اول نشان میدهد که دولت روحانی، دولتی ناهماهنگ است و در زمینههای اقتصادی جزیرهای عمل میکند.عملکرد اقتصادی دولت آنقدر نابسامان است که هر بار بخشی از اشتباهات اقتصادی دولت نمایان میشود . وزیری میآید و تقاضای افزایش حقوق میکند و مشخص میشود دو وزیر دیگر قبلا این کار را با استفاده از دور زدن قانون انجام داده اند.
وی با اشاره به اینکه دولت دوازدهم در عمل به قانون کوتاهی میکند تصریح کرد: دولت تاکنون به قانون شفاف سازی دارایی دولتمردان عمل نکرده است.برخی از وزرا ثروتهای میلیاردی از محل رانتهای آنچنانی جمع کردهاند و همچنان هم حقوقهای نجومیمیگیرند.برخی از معاونان دستگاههای دولتی هم حقوقهای نجومیمیگیرند.در حال حاضر حقوقهای نجومیهمچنان در دولت روحانی رایج است .
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه موضوع حقوقهای نجومیباید همواره موضوع حساس جامعه باشد تاکید کرد: مجلس موظف است جلوی این زیاده خواهیها را بگیرد که بهانهای برای توجیه حقوقهای نجومیدولتمردان وجود نداشته باشد.دولت با بهره گیری از مرور زمان در حال عادی کردن قبح حقوقهای نجومیاست و اگر قرار است عدالت اجتماعی و اقتصادی برقرار شود باید حقوق تمام کارمندان، بازنشستهها و مستمری بگیران عادلانه افزایش یابد.
وی درباره ادعای دولت درباره کم کردن تفاوت در حقوقها با انتقاد از این رویه ادامه داد: مدعی شدهاند که قصد دارند این کار را انجام دهند اما دولت باید توجه کند که همه حقوقها باید با ضریب مشخص افزایش یابد. قرار نیست حقوق همه یکسان باشد و تفاوتی نداشته باشد.تفاوتها بین حقوق بگیران امری عادی و قانونی است.اما دولت با ادعای یکسان سازی حقوقها و حذف تفوتهایی که کاملا قانونی است قصد دارد موضوع حقوقهای نجومیرا توجیه و عادی کند. ایم در حالی است که دولت باید دستمزدها و حقوقها در کف اصلاح کند.
شیخی با اشاره به اینکه دولت علاقهای به ایجاد عدالت در کشور ندارد یادآور شد:افزایش حقوق با هزینههای معیشتی فعلی امری حتمیاست.در چنین شرایطی دولت باید عزم ملی ایجاد کند تا قدرت پول ملی را تقویت کرده و قدرت خرید مردم افزایش پیدا کندچراکه اگر کالایی گران نشود و قدرت خرید مردم افت نکند مشکلی پیش نمیآید. اما حقیقت این است که دولت توانایی و عزم ایجاد عدالت اجتماعی و اقتصادی را در جامعه ندارد .راهکارهای فراوانی برای حل مشکلات معیشتی مردم و افزایش قدرت خرید آنها و کنترل تورم وجود دارد اما دولت نمیخواهد این راهکارها عملیاتی شود. بر اساس این گزارش، با وجود تاکید مقام معظم رهبری و ابراز نگرانی بسیاری از کارشناسان اقتصادی در حال حاضر حقوقهای نجومیهنوز هم در برخی از سازمانها و وزارتخانهها خودنمایی میکند و گویا علاقهای هم برای برچیدن آن وجود ندارد این موضوع سبب بی اعتمادی هر چه بیشتر جامعه به اقدامات اقتصادی دولت و شعارهای دولتمردان خواهد شد و در نتیجه ضرورت دارد بار دیگر به دولتیها هشدار داد که اگر بحران بی عدالتی اقتصادی در کشور با همین شیوه کنونی ادامه یابد بدون تردید ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد و جامعه وارد خواهد شد.