به نقل ازصدانیوز، اسامی نفرات برتر داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۸ منتشر شد و میلیونها جوان ایرانی با استرس به دنبال نامشان در میان راهیافتهگان به دانشگاه میگشتند. براساس اعلام سنجش سازمان آموزش کشور، اسامی نفرات برتر داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۸ در پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم […]
به نقل ازصدانیوز، اسامی نفرات برتر داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۸ منتشر شد و میلیونها جوان ایرانی با استرس به دنبال نامشان در میان راهیافتهگان به دانشگاه میگشتند. براساس اعلام سنجش سازمان آموزش کشور، اسامی نفرات برتر داوطلبان آزمون سراسری سال ۹۸ در پنج گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، علوم آزمایشی هنر و زبانهای خارجی منتشر شد.
بر این اساس، علیرضا سخاییراد از اهواز، محمدصادق مجیدییزدی از تهران، نفرات اول گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی بودند. در گروه آزمایشی علوم تجربی ایزدمهر احمدینژاد از تهران، محسن راستکار از تبریز مقام اول و دوم را به دست آوردند. در گروه آزمایشی علوم انسانی نیز فاطمه شبخیز از لار، اول و دوم را کسب کردند. سارا ساداتکریمی از تهران، صبا محمدیمفرح از تهران نفرات برتر آزمایشی هنر شدند. در گروه آزمایشی زبانهای خارجی نیز صالح شاملواحمدی از تهران، امیرشایان چادگانیپور از اصفهان رتبههای اول و دوم را به دست آوردند.
با توجه به اعلام این نفرات، یک حقیقت در سالهای گذشته همواره وجود داشته که سهم شهرستانهای کوچک و محروم از این ماراتن علمی، چشمگیر و انکارناپذیر بوده است. از سوی دیگر بیشتر خانوادهها فکر میکنند که هرچه فرزندانشان از کلاسهای پیشرفته کنکور در مراکز استانها و حتی پایتخت شرکت نمایند، ضریب قبولی آنها در کنکور بیشتر است؛ اما وقتی به نفرات اول رشتههای کنکور در سالهای گذشته نگاهی میاندازیم میتوان به وضوح مشاهده کرد که نابغهبودن ارتباطی با کلاسهای کنکور ندارد؛ در ادامه تعدادی از نوابغ را معرفی خواهیم کرد.
نفر اول کنکور تجربی ۸۸ از جوانرود
نتایج کنکور سال ۸۸ که اعلام شد کمتر کسی فکر می کرد که نفر اول این رقابت بزرگ در رشته تجربی، جوانی اهل منطقهای محروم در استان کرمانشاه باشد. رستگار رحمانیتنها، ساکن شهرستان جوانرود بود؛ شهرستانی که شاید برخی به فکرشان هم خطور نکند فردی از این دیار بتواند با حداقل امکانات به مرحلهای برسد که رتبه اول رشته تجربی را از آن خود کند.
یک روستایی، پدیده کنکور ۹۰
عبدا… عباسی، رتبه ۳ کنکور انسانی ۹۰ که خیلیها آن سال از وی به عنوان پدیده کنکور ۹۰ یاد کردند روستازادهای بوده که با امکاناتی محدود، فعل خواستن را صرف کرد تا به همه ثابت کند عبور از سد کنکور فقط با نامنویسی در کلاسهای کنکور و هزینههای چندین میلیون تومانی امکانپذیر نیست. او متولد روستای فک، بندپی شرقی در شهرستان بابل و از نظر آموزشی بسیار محروم است. با این حال باید گفت دلیل موفقیت این جوان روستایی نه کلاسهای کنکور بود نه جزوههای دقیق؛ تنها تلاش او بود که این موفقیت را رقم زد. همانطور که خودش میگوید: اولین رمز موفقیت در کنکور هدف است. در واقع باید انگیزهای در پیشرو داشته باشیم تا به سمت جلو حرکت کنیم و بعد برای آنکه به این هدف برسیم با یک برنامهریزی جامع داشته باشیم.
محرومیت مانع پیشرفت نشد
رتبه سوم علوم تجربی کنکور سال ۹۴ کشور هم با موفقیتش در کنکور ثابت کرد که محرومیت نمیتواند مانع موفقیت شود. فائزه قائمدوست، علیرغم اینکه در روستایی دورافتاده در استان سیستان و بلوچستان زندگی میکند، ثابت کرد که کلاسهای کنکور هیچ ارتباطی با موفقیت تحصیلی ندارد. او گفته بود: در طی شبانهروز ۱۰ تا ۱۲ ساعت بهطور مفید مطالعه کتب درسی داشته و در هیچکدام از کلاسهای موسسات کنکور شرکت نکردهام و فقط وابسته به مدرسه و کتابهای درسی خود بودم.
جوان ورزنهای هم منتخب اول کنکور شد
در کنکور سال ۹۴ یک جوان از شهرستان ورزنه، استان اصفهان توانست علیرغم وجود همه محرومیتهایش با کسب رتبه برتر همه را متحیر کرد. وحید باقری ورزنه تمام مراحل تحصیل خود را در مدارس دولتی شهرش گذراند. همانطور که خودش میگوید در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکرده چون مسافت ورزنه تا شهر اصفهان بسیار طولانی است و اگر کسی بخواهد به کلاس کنکور برود باید چند ساعتی را در مسیر طی نماید و هزینه بالایی را نیز بپردازد که از توان خانوادهاش خارج بود.
روستای مند و رتبه اول کنکور ارشد زبان
موفقیت رسول علیاکبری در کنکور ارشد زبان اهالی روستای مند را غرق در شادی کرد. این روستا در شمال جاده مشهد به زاهدان و در دهستان حومه گناباد قرار دارد. این جوان توانست در رقابت با چندهزار دانشجو دستوپنجه نرم کند. او در گفتوگویی اعلام کرده بود: شرط اول برای قبولی در آزمون کنکور و آزمونهای مشابه این است که فرد از یک برنامه مدون مرتبط با نیازهای کنکور و مطابق با روحیات خود بهره بگیرد.
رتبه ۷۶ کنکور انسانی سال ۹۳
زینب مظفری متولد سال ۱۳۷۴، دانشآموز دبیرستان کوثر و اهل روستای اسلام محله از توابع دهستان چاپارخانه خمام بهترین رتبه بخش خمام در کنکور سراسری سال ۹۳ را به دست آورد. او نظریه انیشتین را قبول دارد که میگوید در موفقیت یکدرصد نبوغ و ۹۹درصد تلاش موثر است. همچنین میگوید: منکر تاثیر امکانات در موفقیت افراد نمیشوم اما معتقدم در سختترین شرایط میتوان بهترین نتایج را به دست آورد که این اتفاق از ارزش بیشتری برخوردار است.
رتبه سه رقمی کنکور در روستای ۵۰نفره
نازیلا شیروانی؛ ساکن روستای مهدیآباد از توابع بخش مرکزی شهرستان پاسارگاد است. روستایی که با جمعیت حدود ۵۰نفر از مجموعه چندین خانواده که غالبا هم عموزاده هستند تشکیل شده است. او با معدل دیپلم ۱۹٫۶۸ پیشدانشگاهی را تمام کرد و با رتبه ۴۲۴ در کنکور تجربی سال ۹۳ پذیرفته شد. او سختیهای زیادی برای درسخواندن متحمل شده است. به گفته خودش دوره ابتدایی را در همان روستا و با سه چهار دانشآموز گذراند و برای ادامه تحصیل مجبور شد مانند سایر دوستانش از روستاهای اطراف به سعادتشهر برود. او خطاب به بچههای شهرستانی و ساکن در مناطق محروم میگوید: فکر نکنید چون روستایی هستیم و امکانات آموزشی ما پایینتر از شهرهای بزرگ است، احتمال قبولی در کنکور را نداریم، باید تلاش کرد تا پشیمان نشویم.