چالش ترامپ برای بازگرداندن اپل و مایکروسافت

دونالد ترامپ به طور جدی و پیش از آنکه رسما کار خود را به عنوان رییس جمهور آمریکا آغاز کند، پیگیری یکی از جنجالی ترین وعده های انتخاباتی خود را آغاز کرد. ترامپ وعده داده بود که اپل را راضی کند تا محصولاتش مانند آیفون را نه در چین بلکه در داخل آمریکا تولید کند. […]

دونالد ترامپ به طور جدی و پیش از آنکه رسما کار خود را به عنوان رییس جمهور آمریکا آغاز کند، پیگیری یکی از جنجالی ترین وعده های انتخاباتی خود را آغاز کرد. ترامپ وعده داده بود که اپل را راضی کند تا محصولاتش مانند آیفون را نه در چین بلکه در داخل آمریکا تولید کند. اکنون مشخص شده نه تنها اپل بلکه مایکروسافت نیز در سیبل این تصمیم ترامپ قرار دارد. به همین منظور او علاوه بر تیم کوک مدیرعامل اپل ، با بیل گیتس بنیاگذار مایکروسافت نیز گفتگو کرده است.

به گزارش اقتصاد نیوز رئیس‌جمهور  منتخب آمریکا در مکالمه تلفنی اخیر خود با تیم کوک به او اعلام کرده که اپل را ملزم به ساخت آی‌فون در آمریکا خواهد کرد. ترامپ در مصاحبه اخیر خود با نیویورک تایمز مکالمه خود را این‌گونه توصیف کرد: «به تیم گفتم، میدونی که یکی از دستاوردهای واقعی من زمانی است که اپل رو ملزم کنم آیفونیا خیلی از محصولاتش رو در آمریکا بسازه، نه در چین، نه در ویتنام و نه در هر مکانی که قدم میذاری و محصولات جدیدت رو اونجا می‏سازی.» اپل هنوز تماس تلفنی ترامپ با تیم کوک را تایید نکرده است.

راضی کردن اپل به تولید محصولات در آمریکا کار ساده‏ای نخواهد بود. بیش از ۱۵ سال است که میلیون‏ها فرصت شغلی در بخش صنعت و تولید آمریکا از بین رفته است و احتمال تولید محصولات اپل در آمریکا نیز به همین شکل است.در سال ۲۰۱۱ گزارش شد که استیو جابز خطاب به اوباما گفته «فرصت‏های شغلی از دست رفته دیگر قابل بازگشت نیستند» و این جمله هنوز در مورد صنعت آمریکا صدق می‏کند.  تولید آی‌فون در چین تنها به‌دلیل دستمزد پایین کارکنان نیست، بلکه چین به‌دلیل داشتن تمامی اجزای مورد نیاز در چرخه تولید و تامین به‌صورت یکجا، همواره بهترین تکیه‏گاه برای شرکت‌هایی همچون اپل به حساب می‏آید. ساخت این دستگاه‏ها در آمریکا به هیچ عنوان کار ساده و کم‏خرجی نخواهد بود. ترامپ در سال‏های اخیر اپل را به‌دلیل همکاری با تولیدکنندگان چینی مورد انتقاد قرار داده، تا جایی که به یکی از نکات مهم در سخنرانی‏های قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری او تبدیل شد.

در ژانویه اعلام کرد: «اپل را مجبور می‏کنیم که کامپیوترهای خود را در آمریکا تولید کند، نه در کشورهای ثانویه.» و در ماه مارس همین نظرات را درباره مساله تولید آیفون اعلام کرد. البته ترامپ به این راحتی نمی‏تواند اپل را ملزم به چنین کاری بکند و مکالمات او با تیم کوک تا زمانی که قوانین آمریکا درباره تولید داخلی تغییر مثبتی نکند، تاثیری نخواهد داشت. با توجه به مصاحبه‏های ترامپ با روزنامه تایمز، برنامه اصلی او «کاهش بخش عظیمی از مالیات در بخش تولید و حذف بعضی از قوانین این بخش که از نظر بسیاری از افراد مضحک به نظر می‏آیند، خواهد بود. همچنین اعلام کرده که احتمالا بخش اعظم مالیات را بر واردات محصولات چینی اعمال خواهد کرد. به نظر می‏رسد ترامپ برای نمایش پیشرفت ظاهری از نام تیم کوک در مصاحبه استفاده کرد، همان‌طور که هفته قبل از اعطای اعتبار به کمپانی فورد صحبت کرد.

ترامپ همچنین از تماس اخیر خود با بیل گیتس هم خبر داد. البته از آنجایی که ترامپ و کنگره ‏اش هنوز مسند قدرت را در اختیار نگرفته اند، نباید انتظار پیشرفت خاصی در برنامه‏ های او تا یکی دوماه آینده داشت. اپل در چند سال اخیر فعالیت‏هایی را در صنایع تولیدی آمریکا داشته است، البته با درجات موفقیت متفاوت. او فعالیت خود را با اسمبل و تولید برخی قطعات مک‌بوک پرو در سال ۲۰۱۳ آغاز کرد که البته مک‌بوک کالای تخصصی به حساب می‏آید و با توجه به اینکه اپل این مدل از لپ‌تاپ‏های خود را در چند سال اخیر آپدیت نکرده، درخواست خرید این کالا نیز با کاهش همراه بوده است. اپل همچنین قصد راه‌اندازی کارخانه تولید محافظ صفحه از جنس یاقوت در آمریکا را داشت، اما شرکتی که اپل قصد همکاری با آن را داشت، دچار ورشکستگی شد.

منبع:اقصادنیوز


ارسال یک پاسخ

لطفا دیدگاه خود را وارد کنید!
لطفا نام خود را در اینجا وارد کنید